Mişcarea Populară şi-a prezentat candidaţii la Europarlamentare

45

PMP şi-a prezentat candidaţii la Europarlamentare şi în Olt. A făcut-o săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă la care au luat parte, pe lângă liderul organizaţiei judeţene Marian Vasile, şi vicepreşedintele-Teodor Baconschi, secretarul general al partidului-Cristian Petrescu, dar şi secretarul pentru Oltenia, Gelu Vişan.

Misiunile celor trei reprezentanţi ai conducerii centrale, dar şi candidaţi pentru unul dintre locurile din Parlamentul European din partea PMP au fost împărţite.

 

Fiecare cu profesioniştii săi…

Teodor Baconschi, vicepreşedintele PMP, a avut rolul de a prezenta ziariştilor lista de candidaţi a partidului pentru scrutinul europarlamentar din mai. Potrivit acestuia, lista cuprinde doar profesionişti, oameni cărora nu li se poate imputa nimic şi care nu au niciun grad de rudenie cu şefii celui mai nou partid.

Tot vicepreşedintele acestei formaţiuni politice a avut sarcina de a caracteriza… Guvernarea Ponta. Şi a făcut acest lucru extrem de structurat, referindu-se atât la aspectele economice cât şi la cele administrative. Fostul ministru de Externe din Guvernul Boc a susţinut că în domeniul pe care l-a păstorit se duce o politică antinaţională şi a lăsat să se înţeleagă că nici nu poate fi făcută comparaţie cu actualul deţinător al funcţiei.

 

Vor continua reformele lui Băse

Aceasta poate fi concluzia desprinsă din afirmaţiile făcute de liderii PMP şi candidaţi la alegerile europarlamentare de luna viitoare. Potrivit lui Petrescu, PMP nu este doar partidul oamenilor în blugi şi cel al persoanelor care gândesc liber şi nu se tem să spună ceea ce gândesc, aşa cum se întâmplă în alte formaţiuni politice.

,,Noi suntem partidul în blugi nu doar că purtăm blugi, ci şi pentru că gândim şi ne comportăm altfel, asemeni tinerilor. Nu ne este teamă să luăm decizii radicale. Vom continua reformele începute de preşedintele Traian Băsescu pentru că vrem o altfel de Românie”, a susţinut Petrescu, precizând că partidul a crescut mult în ultima perioadă şi că la alegeri scorul pe care-l va obţine va fi unul cu mult mai mare decât îl arată sondajele făcute publice. Secretarul general al PMP nu s-a sfiit să susţină că o parte din creşterea înregistrată în sondaje i se datorează actualului şef al statului, care acţionează ca o locomotivă pentru acest partid în care îşi va continua activitatea politică la plecarea de la Cotroceni.

 

A vorbit despre ce se spune

Caracterizarea ,,pieţei politice oltene” a fost făcută de Gelu Vişan, politicianul care susţine că se simte foarte bine alături de actualii săi colegi şi îi ridică osanale şefului statului după ce, la excluderea din PDL, l-a criticat dur.

Despre ce se întâmplă în Oltenia şi în Olt, Vişan a vorbit despre… ce se spune. A făcut referire la cele cinci feude din Oltenia ale seniorului Ponta, conduse de baroni.

Cât despre acuzele directe aduse unor politicieni locali, Vişan s-a mulţumit să spună ce a auzit pentru a nu… lua drumul instanţei.

Chiar dacă dure, acuzaţiile la adresa lui Vâlcov sau Stănescu, liderii PSD Olt dar şi a altor politicieni, cel mai vocal dintre reprezentanţii PMP a spus că nu are dovezi în sensul celor afirmate.

Ba, mai mult, cei acuzaţi, foşti colegi în PDL cu el pe vremuri, s-ar fi schimbat în rău de când nu mai sunt în aceeaşi barcă politică.