Lista ruşinii…

74

Fostul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu, a susţinut săptămâna trecută o conferinţă de presă în care a prezentat un panou cu lista ruşinii din Parlamentul României. Liderul liberalilor olteni i-a trecut pe lista ruşinii pe cei şase parlamentari de Olt de la PSD – Daniel Bărbulescu, Dan Ciocan, Virgil Delureanu, Florin Iordache, Emil Moţ şi Alexandru Stănescu – pentru că au votat împotriva proiectului de lege privind prima intabulare gratuită a terenului.

Majoritatea parlamentară a respins săptămâna trecută o iniţiativă legislativă privind prima intabulare gratuită a terenului agricol, motiv pentru care şeful liberalilor olteni, Gigel Ştirbu, a ţinut să atragă atenţia şi spunbe că PSD nu are nicio scuză pentru că a votat împotriva acestui proiect.

„Proiectul referitor la prima intabulare este unul foarte important, care făcea parte din programul de guvernare al USL, şi ar fi condus la intrarea într-o normalitate firească a peste 4 milioane de proprietari de terenuri din România. Acestei iniţiative legislative îi mai trebuiau patru voturi pentru a fi adoptată. O proporţie covârşitoare a terenurilor neintabulate se află în Moldova. PSD nu are nici un fel de scuză pentru că a votat împotriva acestui proiect. Singura scuză pe care o găsesc acestei ipocrizii este faptul că majoritatea latifundiarilor din România sunt socialişti, sunt roşii. Ca atare este mult mai uşor să cumperi un teren de la un amărât care nu are posibilitatea să şi-l intabuleze, decât să negociezi cu el atunci când are terenul intabulat.

PSD Olt are în Camera Deputaţilor şase parlamentari. Nici măcar unul dintre ei nu a votat această iniţiativă legislativă care, repet, ar mai fi avut nevoie doar de patru voturi ca să treacă. Ar fi fost pentru prima dată în istoria acestui judeţ când parlamentari trimişi de aici în Parlament şi-ar fi făcut într-adevăr datoria în detrimentul disciplinei de partid, ar fi făcut ceva pentru oamenii amărâţi din acest judeţ care nu au posibilitatea financiară să-şi intabuleze terenurile..

Vom face o campanie de informare cum nu s-a mai văzut cu această mizerie, a fost o mizerie pe faţă. Au votat împotriva a patru milioane de proprietari de teren. Nu va fi gospodărie care să nu intre în posesia acestei liste a ruşinii. Fiecare gospodărie, fiecare cutie poştală din acest judeţ va primi o informare cu această chestiune la care am asistat, acest vot ruşinos”, a declarat preşedintele PNL Olt Gigel Ştirbu.

 

Plecarea primarilor din PNL, nicio pagubă…

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele PNl Scorniceşti, Ion Moisescu, a vorbit şi despre plecare unor primari liberali la PSD, „cu sufletul”. Este vorba de primarii de la Bucinişu, Grojdibodu şi Văleni, care au ales să treacă cu sufletul la PSD după ce alianţa USL s-a rupt.

„Cei trei edili au fost aleşi cu sprijinul echipelor puternice pe care le-au avut în spate de-a lungul timpului. Din fericire pentru noi şi din păcate pentru adversarii noştri politici, nu au lăsat un gol atât de mare pe cât se aşteptau. În afară de un set de poze gen pictorial playboy pe care le-au făcut în sediul PSD sau în cabinetul senatorului Vâlcov nu se vor alege cu mare lucru, că promisiunile nu ţin de foame. Cei care i-au scos primari sunt oameni care n-au suportat, nu suportă şi nu vor suporta culoarea roşie.

În ceea ce-l priveşte pe Şerban Cernat, acesta s-a clasat pe locul patru cu până în 7% la alegerile pentru Primăria Caracal. Ne aşteptam să câştige, aşa cum se lăuda, şi firesc ar fi fost să-şi dea demisia a doua zi. Din păcate a făcut-o la doi ani după ce a pierdut alegerile, a demisionat pe Facebook, ca piţipoancele, şi ulterior am observat că a devenit analist politic. E foarte greu când pui osul la treabă, e mai uşor să-ţi dai cu părerea”, a declarat Ion Moisescu.