FC Olt, la cea mai bună performanţă din istorie

70

FC Olt a câştigat ultima întâlnire a sezonului regulat din liga secundă cu FC Bihor, programat pe teren propriu la Slatina, cu 2-0. În urma acestei victorii, echipa olteană s-a clasat pe locul patru, cu 36 puncte.

A fost un meci mai mult de palmares, echipa noastră având locul asigurat în play-off încă înaintea disputării acestei partide. FC Olt a abordat  jocul cu dinamism, fără complexe majore, în faţa unei echipe care s-a resemnat cu gândul că ar putea părăsi şi liga secundă. În acest context, gazdele au fost vioara întâi, iar jocul de pe teren le-a adus victoria cu 2-0. Cele două goluri au fost înscrise de Bardu, în minutul 30, după o reluare cu capul din careul de 16 metri, şi Claudiu Ionescu, în minutul 52. Acesta a transformat impecabil o lovitură de pedeapsă acordată ca urmare a unui fault al portarului oaspeţilor, în postura de ultim apărător, portarul fiind eliminat în cele din urmă.

Cu această victorie, FC Olt Slatina a încheiat campionatul pe poziţia a patra cu 36 pucte, urmând ca de săptămâna aceasta să evolueze în play-off  încă zece meciuri tur-retur, cu cele mai bune echipe din serie.

 

Performanţă istorică

FC Olt şi-a atins obiectivul propus la începutul campionatului: calificarea în play-off. Pentru conducerea clubului, promovare nu reprezintă o nouă ţintă, deşi oficialii susţin că vor aborda fiecare meci ca pe o finală. Financiar, reprezentanţii clubului susţin că nu ar face faţă Ligii I.

Poziţia ocupată de FC Olt Slatina la finalul sezonului regulat din liga secundă reprezintă cel mai bun loc obţinut de o echipă slătineană în ultimii 25 de ani.

Situaţia financiară şi lipsa bazei materiale pune în dificultate conducerea clubului în caz de calificare. Din aceste motive, calificarea în prima ligă nu reprezintă un nou obiectiv, după cum afirmă oficialii clubului. Nici n-ar avea cum! În primul rând, stadionul pe care evoluează nu este conform reglementărilor FRF pentru Liga 1, iar oltenii nici nu se gândesc să joace în altă parte. În al doilea rând, FC Olt oricum nu are voie să promoveze sezonul acesta, pentru că în 2011 şi-a schimbat denumirea, ceea ce înseamnă că trei ani nu are dreptul de promovare.

La toate acestea se adaugă şi faptul că, după un campionat greu, echipa este măcinată şi de o serie de accidentări. Motiv pentru care conducerea tehnică a echipei slătinene îşi propune ca în meciurile din play-off să testeze mai mulţi jucători tineri, pentru a rezolva problemele apărute la lot.

După ce FC Olt a intrat matematic în play-off, oficialii clubului au ţinut să vină în faţa jurnaliştilor pentru o dare de seamă… şi să vorbească despre viitorul echipei

“După cum se ştie ne-am îndeplinit obiectivul şi ţin să felicit toţi oamenii care fac parte din echipă. Dacă în alţi ani ne luptam pentru salvarea de la retrogradare, iată că, în acest sezon, am reuşit să accedem în play-off cu şanse mici sau mari de promovare. Aş vrea să clarific şansele sau intenţiile noastre la promovare. FC Olt va juca fiecare meci ca pe o finală şi îşi va juca şansa până la capăt. Nu ne vom da la o parte la niciun meci, ci vom încerca să continuăm parcursul bun pe care l-am avut până acum. Este evident că ne va fi foarte greu având în vedere că lotul este decimat de accidentări, iar adversarii au investit sume imense de bani aducând fotbalişti care au jucat în Champions League, investiţii pe care multe echipe din Liga I nu şi le permit. Şansele noastre de accedere în Liga Naţională sunt mici, dar vom aştepta până la capăt” a declarat Ionuţ Ivan, preşedintele FC Olt Slatina.

 

Nu vom juca în altă parte…

Preşedintele clubului slătinean a precizat şi faptul că în momentul de faţă posibilităţile municipiului reşedinţă de judeţ de a găzdui meciuri de pe prima scenă a fotbalului românesc nu se ridică la standardele impuse de FRF.

Slatina nu dispune în momentul actual de o infrastructură ce permite evoluţia pe prima scenă a fotbalului românesc, însă autorităţile vor încerca să rezolve şi această situaţie.

“La această oră Slatina nu este pregătită să aibă o echipă în Liga I. din punct de vedere al infrastructurii. Împreună cu autorităţile locale şi judeţene vom face tot ce este posibil să punem la punct totul. Varianta de a juca în alt oraş este exclusă din start”, spune Ionuţ Ivan

 

O şansă pentru tineri

Antrenorul formaţiei slătinene, Dan Oprescu, a precizat faptul că, deşi vor trata fiecare meci ca pe o finală, va da credit tinerilor în meciurile din play-off

„Da, am spus că voi da o şansă tinerilor. Am promis acest lucru de la începutul campionatului. Pe lângă alte aspecte, unul este promovarea tinerilor din pepiniera proprie. Dacă nu le dăm şansa să joace, nu pot creşte.

Nu sunt adeptul jucătorilor împrumutaţi, după ce noi îi formăm şi promovăm, acele echipe să şi-i ia înapoi, să se folosească de ei. Acum este momentul să lansăm cât mai mulţi jucători tineri, pentru că presiunea retrogradării nu mai bate la uşă, iar la anul, în vară, avem nevoie de jucători sub 21 de ani.

Dacă nu o facem, ne batem joc de aceşti copii şi nu vom putea avea pretenţii de la ei  în campionatul care vine.

Vom aborda fiecare meci să-l câştigăm, începând chiar cu cel de sâmbătă, dar voi da şansa şi tinerilor, pentru că avem nevoie de ei. Dacă acum unul dintre jucătorii noştri este posibil să facă pasul spre prima ligă, va aduce şi nişte bani în bugetul clubului, care nu este cum se speculează