,,Terminatorul” de la Izvoarele

232

Florian Constantin, primarul comunei Izvoarele, este un edil aparte. Tinerii din localitate îi spun fie nea Florin, fie Arnold (n.r. Arnold Schwarzenegger-actor, fost campion mondial de culturism şi fost guvernator al Californiei). Pasiunea sa pentru sport, în special pentru culturism, l-a scos din anonimat, nu doar pentru sătenii din comuna pe care a ajuns să o păstorească, dar şi pentru oamenii din judeţ. Chiar dacă nu mai are aşa de mult timp ca până acum doi ani, când a fost ales primar, el reuşeşte să găsească suficient pentru a petrece ore bune în sala de sport pe care şi-a amenajat-o în podul locuinţei.

 

Să fie sănătos şi… să arate bine

Primarul spune că a început să practice culturismul cu ani în urmă, datorită unei sănătăţi precare. ,,Am început să fac sport cu mulţi ani în urmă, la Slatina, pe vremea când lucram la Alro. Aveam multe kilograme în plus şi nu mă simţeam bine deloc. În timp am văzut că activitatea sportivă a început să dea roade, am slăbit şi m-am simţit mai bine. Mai făceam mişcare şi la serviciu atunci când timpul îmi permitea. Când am plecat de la Alro, mi-am luat cu mine cele câteva greutăţi pe care le confecţionasem şi am făcut rost şi de o parte dintre aparatele pe care le vedeţi aici. Pentru că nu prea aveam unde să le pun m-am gândit să amenajez un loc special pentru ele, în pod. Aşa a luat naştere, ca să zi aşa, sala de sport”, ne-a mărturisit primarul Florian Constantin de la Izvoarele.

 

Cu uşa deschisă permanent

Azi ceva, mâine ceva, pentru că nu a avut bani ca să facă totul de la început, sala de sport  a prins contur. Tinerii din sat, mai de curiozitate mai de gura lui nea Florian, care devenise promotorul sportului ce scluptează corpul, au început să ia cu asalt sala de sport.

Cum pentru că-i treceau pragul porţii nu trebuiau să plătească niciun bani, tinerii s-au dat buluc în locul unde puteau în voie să ,,tragă de fiare” şi să ridice greutăţi pentru a-şi face ,,pătrăţele“ pe burtă.

,,Sunt zeci de tineri care vin la sala de sport şi asta mă bucură enorm. A face sport înseamnă să renunţi la vicii… ţigări, alcool, droguri…”, susţine primarul de la Izvoarele.

Tinerii care-i vuiesc mai tot timpul prin curte pentru a-i folosi sala de sport au vârste cuprinse între câţiva ani şi aproape de 40. ,,Vin băieţi de toate vârstele. Unii îmi trec pragul şi de câteva ori pe săptămână. Stau câte o oră, o oră şi jumătate. Unii ridică greutăţi alţii ,,trag de fiare”, după care se relaxează la un tenis de masă, un skandenberg”, a afirmat edilul Florian Constantin.

Omul nu este deloc deranjat de faptul că trebuie să-şi ţină uşa gospodăriei deschisă pentru că… în locul banilor pe care putea să-i obţină din taxa pentru sală a primit voturi şi a ajuns primar.

,,Pe mine tinerii m-au scos primar. Am ajuns la primărie cu ajutorul lor şi sunt mândru de ei”, ne-a mărturisit Constantin.

 

Şi-a convins… băieţii că vor avea mai mare trecere la fete

Edilul nu s-a sfiit să ne mărturisească faptul că principalul argument cu care i-a atras pe tineri la sala de sport a fost… fetele. Le-a spus că… arătând bine vor avea mai mult succes la fete. Şi i-a ţinut pentru că, în mare parte, s-a dovedit că avea dreptate.

,,Vin la sală pentru că sportul înseamnă sănătate. În plus, dacă trag de fiare, arăt mai bine şi agîţ mai uşor fetele”, a recunoscut Georgel, unul dintre tinerii din comună pe care i-am întâlnit zilele trecute în sala de sport amenajată în podul locuinţei primarului de la Izvoarele. Asemeni lui şi alţi adolescenţi ne-au spus acelaşi lucru.

,,Mulţumirea mea cea mai mare este că astfel îi ţin departe de vicii şi-i ajut să se menţină sănătoşi şi… frumoşi”, a spus şeful administraţiei din Izvoarele.

Alesul ne-a declarat că îşi doreşte ca, după ce reuşeşte să-şi doteze sala de sport şi cu aparatele care-i lipsesc, să facă alta şi pentru fete. ,,Vreau să fac o sală de sport şi pentru fete. Aici nu prea vin pentru că nici nu prea sunt aparate pentru ele”, a susţinut şeful administraţiei din Izvoarele.

 

Mândru de… ,,terminatorii” săi

Florian Constantin este mândru nu doar de cum arată, dar şi de faptul că mare parte dintre tinerii din comuna pe care o păstoreşte îi calcă pe urme. Nu seamănă ei cu Arnold precum primarul, dar sunt încă de pe acum nişte ,,terminatori” în miniatuă. Din acest motiv, primarul se gândeşte ca, în timp, pe unii dintre ei să-i îndrume şi spre competiţiile de profil. Nici adolescenţii şi tinerii care fac sport în sala de sport a edilului, amenajată în pod, nu au de ce se plânge. Pot să ,,tragă de fiare” ori de câte ori îşi doresc, şi fără să fie nevoiţi să dea bani, aşa cum se întâmplă la oraş.

Mulţumiţi sunt şi părinţii lor pentru că nu le mai stau pe şanţ sau în bar, cu ţigările în nas şi paharul în mână.

,,E bine, maică, e bine ce a făcut primarul că se duc toţi acolo şi nu mai stau în cârciumi. Înainte se duceau la bar, cheltuiau banii şi mai făceau şi alte prostii că, deh, ştiţi cum e omul, când beau omul un pahar în plus… Iese năravul din el”, ne-a spus tanti Maricica, o femeie trecută bine de 60 de ani.

Întrebată dacă ar merge la o astfel de sală de sport pentru fete, femeia a dat a negaţie din cap.

,,Păi ce să caut eu acolo? Nu-mi şade bine, la vârsta mea, să mă dau în leagăn sau mai ştiu eu ce să mai fac. Acolo e de cele ca dumneavoastră, de tineret. Eu pentru cine să mă mai fac frumoasă… Mă fac frumoasă nu acolo, la sală, ci pe câmp, la sapă”, a declarat femeia, recunoscând că dacă ar fi avut pe jumătate din anii de acum ar fi încercat măcar să vadă cum este să ,,tragi de fiare”