Băsescu, locomotivă pentru PMP

47

Listele pentru alegerile europarlamentare, acţiunile preşedintelui Traian Băsescu şi ale ficei sale, dar şi influenţa sa în ceea ce priveşte evoluţia celui mai nou partid au fost câteva dintre subiectele abordate de liderul PMP Olt la întâlnirea cu ziariştii de săptămâna trecută.

 

O mişcare surprinzătoare

Preşedintele organizaţiei judeţene a Mişcării Populare, Marian Vasile, s-a întâlnit zilele trecute cu reprezentanţii mediei locale pentru a-i informa ce se întâmplă cu partidul în ultima perioadă, după mişcarea surprinzătoare a Elenei Băsescu.

Cu această ocazie, Vasile a făcut o serie de consideraţii privind viaţa politică. Potrivit acestuia, singurele organizaţii judeţene care sunt luate în seamă de conducerile partidelor sunt PMP şi PNL, care au câte un reprezentant pe lista cu candidaţi pentru Parlamentul European.

,,Avem ce mai bună listă pentru alegerile europarlamentare. La noi nu veţi găsi soţii de preşedinţi, lideri sau oameni care au mai fost în Parlamentul European şi nu s-au remarcat în vreun fel. Am venit cu profesionişti, cu oameni apreciaţi la Bruxelles”, a susţinut preşedintele PMP Olt.

Venirea Elenei Băsescu în partid a însemnat un nou imbold pentru susţinătorii lui Traian Băsescu pentru a se alătura Mişcării Populare. Iar acest lucru, a susţinut Marian Vasile, se vede în sondaje.

,,PMP a ajuns la 10% conform ultimelor sondaje. PSD îşi consolidează poziţia, PNL a luat-o la vale, iar PDL s-a contonat undeva tot l 10%”, a susţinut el, fără a preciza conform cărui sondaj situaţia s-ar prezenta aşa.

 

Organizarea merge bine

Cât priveşte organizarea partidului în teritoriu, Marian Vasile a declarat că nu şi-a propus să ,,ia oameni de pe biciclete” şi să-i pună preşedinţi de organizaţii şi nici să apeleze la ajutorul primarilor PSD pentru a face structurile locale. ,,Avem organizaţii în aproape 70% din localităţi, iar ca număr de membri cu adeziune am depăşit 2600. Suntem pe primul loc la nivel naţional, deşi nu ne-am făcut un obiectiv de a construi organizaţiile locale în cel mai scurt timp, ci de a găsi oameni care vor să muncească pentru PMP, să continue politica de reformare a statului demarată de domnul preşedinte Băsescu”, a spus liderul Mişcării Populare de la Olt.

Preşedintele PMP Olt, care este şi singurul edil al acestei formaţiuni în judeţ, a prezizat că săptămâna trecută preşedintele s-ar fi întâlnit cu aleşii din administraţie pentru a discuta problemele întâmpinate şi a identifica soluţiile de rezolvare a acestora, în cazul în care PMP va ajunge la guvernare.

,,La întâlnire a participat şi fostul premier Emil Boc”, a mai spus şeful PMP Olt, precizând, la întrebările noastre, că întâlnirea a fost găzduită de fundaţia cu acelaşi nume, ai cărei membri sunt toţi cei cu care şeful statului s-a întâlnit. Referindu-se la preşedinte, acesta a precizat că Traian Băsescu acţionează pentru PMP ca o adevărată locomotivă electorală, aşa cum s-a întâmplat în trecut cu PDL.