A plecat Rotea şi Marinescu, a venit Oproiu şi este aşteptat Neacşu

69

Prefectul Cătălin Rotea a fost demis pentru că… era liberal, iar PNL a ieşit de la guvernare. Subprefectul Emil Marinescu a fost eliberat din funcţie pentru că era social-democrat, iar funcţia a revenit, după destrămarea USL, UNPR-ului. Până se va decide cine va fi reprezentantul său în teritoriu, Guvenul Ponta a hotărât să dea Prefectura Olt, cu tot ce înseamnă decizie, pe mâna tânărului progresist Emanuel Oproiu.

 

L-au felicitat după care l-au demis

Cătălin Rotea, cel mai tânăr prefect pe care l-a avut judeţul, a fost eliberat din funcţie la scurt timp după ce USL s-a destrămat, în urma ieşirii PNL de la guvernare. Nu a plecat în acelaşi timp cu foştii şi actualii săi colegi liberali pentru că… au venit inundaţiile şi cineva trebuia să gestioneze problemele. Probabil că s-a intenţionat ca eventualele probleme ivite în urma proastei gestionări a situaţiei create să fie puse în seama sa. Nu s-a întâmplat aşa, ba, din contră, Oltul a trecut cu bine peste apele revărsate, pagubele au fost limitate, iar intervenţia autorităţilor promptă. Rotea nu a fost sancţionat, ci felicitat, iar drept răsplată a fost eliberat din funcţie. Au trecut câteva săptămâni şi locul eliberat de el este şi acum neocupat. Conducerea PSD, deşi lăsase să se înţeleagă că-l va promova pe subprefectul Emil Marinescu, nu a făcut-o.

 

Oproiu, începător cu atribuţiuni multiple

Marinescu nu a fost promovat la şefia Instituţiei Prefectului de Olt, dar nici subprefect nu a rămas. El a fost eliberat din funcţie săptămâna trecută, în şedinţa de guvern. În locul său a fost numit Emanuel Oproiu, consilier local din partea UNPR, postul revenind formaţiunii conduse de Gabriel Oprea, după repoziţionarea forţelor politice din arcul guvernamental.

Oproiu, deşi începător, nu va trebui doar să-şi îndeplinească atribuţiile prevăzute de funcţia obţinută recent ,dar şi pe cele de şef al instituţiei reprezentative a guvernului. Potrivit unor surse din PSD Olt, guvernul va numi la şefia Prefecturii o persoană susţinută de PSD (n.r.deocamdată membru PSD), în şedinţa de guvern din această săptămână.

 

Neacşu viitorul prefect de Olt

Surse din PSD susţin că în interiorul organizaţiei judeţene s-au dus adevărate lupte de tras sfori pentru cei trei candidaţi luaţi în calcul pentru numirea la şefia Prefecturii Olt. Unii l-au susţinut pe fostul subprefect, alţi pe fostul şef PDL-ist al instituţiei, iar o parte dintre ei pe ex-inspectorul general al IŞJ Olt, Silviu Neacşu. De câştigat au câştigat ultimii. Ce nu a răzbătut încă dintre zidurile sediului PSD Olt este motivul pentru care favoritul la ocuparea fotoliului de prefect-Emil Marinescu, a pierdut cursa sau care a fost motivul pentru care a renunţat la ea. Se vorbeşte despre opunerea lui la avizarea pentru legalitate a unei hotărâri a CL Slatina prin care urma să fie achiziţionate de municipalitate nişte locuinţe situate în zona Strehareţi, care ar aparţine, indirect, senatorului Darius Vâlcov.