Legumicultorii olteni învaţă să fie mai profitabili

99

Sindicatul Producătorilor „Agricoli Olt”, în colaborare cu firma Syngenta a organizat pe 16 martie, la Giuvărăşti, simpozionul “Tehnologii integrate privind cultura legumelor”, unde au avut loc discuţii despre hibrizii performanţi şi utilizarea produselor de protecţie a plantelor eficient, pentru culturi profitabile de legume.

Cu această ocazie, fermierii din Olt au aflat ultimele noutăţi din domeniu, fiind în acelaşi timp sfătuiţi să se organizeze cât mai repede în grupuri de producători pentru a putea accesa mai uşor fondurile europene. Cei peste 200 de fermieri din Giuvărăşti din comunele Giuvărăşti, Urzica, Izbiceni sau Scărişoara au aflat de la specialiştii din domeniu care sunt cei mai eficienţi hibrizi de roşii, ardei, castraveţi sau vinete, cum pot înlocui substanţele chimice şi de unde pot obţine bani pentru modernizare sau extinderea afacerii pe care o deţin.

Cei prezenţi la simpozionul de la Giuvărăşti s-au arătat interesaţi de informaţiile prezentate de reprezentanţii Syngenta, considerând că astfel îşi pot mări capacitatea de producţie, ceea ce duce evident şi la o creştere a veniturilor lor.

„Compania noastră a creat o tradiţie în a organiza evenimente dedicate fiecărei culturi de legume, menite să împletească specificul agricol local cu beneficiile cercetării în domeniu. Ca şi celelalte evenimente, şi la Giuvărăşti am dorit să prezentăm strategia şi oferta noastră, precum şi stabilirea împreună cu cultivatorii de legume a celor mai bune programe de cultură”, a precizat reprezentantul firmei organizatoare.

Prezent la simpozion, Ion Păunel, preşedintele filialei Olt a federaţiei Agrostar, a dat asigurări că se vor face toate demersurile pentru ca legumicultorii din judeţul Olt să se unească în grupuri de producători astfel încât fondurile europene să fie mai uşor accesate de cei interesaţi.