De la Prefectura Olt la Parlamentul European…

61

Ceea ce era de așteptat s-a întâmplat până la urmă la mijlocul acestei săptămâni, prefectul de Olt Cătălin Rotea fiind demis din funcție, la fel ca și ceilalți prefecți din țară ce au fost desemnați de către PNL. Cel mai tânăr prefect din țără, doar 29 ani în septembrie 2013 când a fost numit, a dorit să-și prezinte realizările din scurtul mandat pe care l-a avut în fruntea Prefecturii Olt, dar să anunțe și drumul pe care-l va urma în continuare. Primul pas l-a și făcut deja, Cătălin Rotea revenind printer membrii partidului care l-a propulsat în lumea politicului, PNL Olt.

 Fostul prefect a arătat o umbră de regret față de cele întâmplate și că mandatul său a fost așa de scurt și nu a avut timp să-și ducă la bun sfârșit toate proiectele ce le avea în măsură, dar nu a ratat ocazia nici de a-i ataca, într-un mod mai voalat pe cei care au decis până la urmă înlocuirea sa cu subprefectul Emil Marinescu.

 “Au fost şase luni frumoase, dar regret că nu am reuşit să duc la îndeplinire unele proiecte începute deja. Dar acestea sunt regulile jocului politic. Am apreciat nesincronizarea Guvernului în ce priveşte revocarea mea, pentru că, spre mândria şi bucuria mea, cu doar câteva zile înainte de a fi demis, secretatul de stat Raed Arafat a dat judeţul Olt drept exemplu pozitiv în videoconferinţa cu prefecţii fiindcă am preluat iniţiativa de a trimite Direcţia de Sănătate Publică să preleveze probe de apă din fântânile colmatate în urma inundaţiilor. Din păcate, la numai câteva zile m-am trezit că sunt revocat din funcţie pe un argument nesincer: organizarea alegerilor europarlamentare. Aș fi vrut ca măcar premierul Victor Ponta să aibă o replică sinceră și să spună că sunt schimbați toți prefecții PNL.

Pe 7 septembrie promiteam că toți locuitorii județului se vor simții respectați de către Prefectura Olt, iar toți angajații acestei instituții vor lucre în slujba cetățeanului. Acum este frustrant să le comunici oamenilor că prioritățile Guvernului sunt altele decât interesele și sprijinirea cetățeanului”, a declarat fostul prefect Cătălin Rotea.

Chiar dacă a avut un mandat de numai șase luni, Cătălin Rotea s-a arătat mulțumit de realizările sale la Prefectura Olt, printer acestea enumerând reducerea birocrației, transformarea Colegiului Prefectural într-un for mai active care are în vedere problemele, propunerile și ideile cetățenilor, finalizarea acțiunii de verificare a tuturor microbuzelor școlare, dar și crearea Ghișeului Unic pentru avize şi autorizaţii necesare implementării de proiecte pe fonduri europene sau din alte surse de finanţare.

Cât privește viitorul său, Cătălin Rotea a precizat că va reveni la Garda de Mediu Olt în funcția de comisar-șef doar pentru o zi, urmând ca luni să solicite trecerea sa pe o funcție de comisar, urmând ca apoi să se autosuspende din serviciu pe o perioadă de un an de zile pentru a se putea dedica viitoarelor activități politice. Cătălin Rotea este pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare,pe poziția a 15.

„Voi candida la europarlamentare din partea PNL de pe poziția a 15-a. Nu mi-am făcut un scop în a ajunge europarlamentar pentru că sunt foarte realist având în vedere poziția de pe care candidez, dar vreau să spun că multe din problemele oltenilor nu țin de Parlamentul European, dare u candidez pentru a prelua și susține problemele județului Olt către europarlamentarii liberali”, a mai precizat Cătălin Rotea.