Judecătorii aşteptaţi să se pronunţe în ,,Cazul Andronie”

64

Vor fi sau nu alegeri locale parţiale la Brebeni, nimeni nu ştie pentru că instanţa nu s-a pronunţat încă în privinţa contestaţiei depuse de primarul ales Florentin Andronie, privind ordinul prefectului de încetare a mandatului.

,,Deocamdată nu ştim dacă pe 25 mai, odată cu alegerile europarlamentare, vom avea sau nu alegeri la Brebeni. Aşteptăm să se pronunţe instanţa în privinţa contestaţiei depuse de domnul Andronie şi apoi vom vedea. Ideea a fost, la nivelul guvernului, ca acolo unde sunt probleme în administraţia locală privind aleşii ele să se rezolve odată cu scrutinul europarlamentar”, a afirmat preşedintele PSD Olt, Paul Stănescu, într-o conferinţă de presă susţinută zilele trecute.

Cât priveşte desemnarea unui înlocuitor pentru Andronie, nu s-a luat, încă, o decizie, a mai precizat Stănescu. El a susţinut că pentru a nu avea surprize, PSD va lua în calcul mai mulţi candidaţi a căror susţinere va fi măsurată.

Florentin Andronie nu s-a mai prezentat la serviciu pentru a-şi exercita prerogativele de edil de mai bine de un an, după ce a suferit un grav accident vascular. Potrivit legislaţiei, prefectul a emis ordin de vacantare a postului de primar, după ce Florentin Andronie nu a mai ajuns pe la sediul administraţiei locale mai mult de şase luni consecutiv, calendaristic. Respectivul ordin a fost contestat, la scurt timp, în instanţă. Totodată, magistraţii vor trebui să se pronunţe şi în ceea ce priveşte daunele morale solicitate de Andronie prefectului de Olt, pe care-l acuză că prin emiterea ordinului amintit i-a afectat grav imaginea.