Imobiliare Consloc, în insolvenţă

104

Administraţia locală slătineană şi-a băgat propria firmă – SC Imobiliare Consloc, în insolvenţă. A fost singura soluţie să blocheze acapararea parcării supraetajată din apropierea Spitalului Judeţean de Urgenă Slatina de către nişte şmecheri, la jumătate de preţ. La această situaţie s-a ajuns după ce magistraţii au decis  iniţial ca Primăria Slatina să plătească despăgubiri de 14 miliarde de lei vechi firmei Protectchim SRL Râmnicu-Vâlcea, care a construit cartierul tineretului cu cele 600 de apartamente, pentru diverse întârzieri la plată.

Judecătorii nu au luat în calcul că refuzul administraţiei locale de a deconta facturile emise de firma în cauză s-au datorat nerespectării unor prevederi din contractul încheiat. Şi, cea mai importantă prevedere este legată de calitatea lucrărilor executate.

Poate că decizia judecătorilor se datorează şi unei strategii eronate abordate de Primăria Slatina în relaţia cu firma în cauză. Nu ştim. Tot ceea ce ştim este că ni se pare eronat ca municipalitatea să achite cu întârziere facturile firmei vâlcene. În acest caz, cel mai corect ar fi fost ca mai marii noştri conducători să se adreseze instanţei pentru diminuarea sumei prevăzute în contract pentru numeroasele deficienţe de construcţie existente la locuinţele amintite.

Nu trebuie să fii specialist pentru a observa că multe sunt în neregulă acolo. Se vede cu ochiul liber. Cum să înceapă să se ridice şi să cadă bucăţi din tencuială la nişte apartamente care au cu puţin peste cinci ani?

Pentru a-şi lua banii câştigaţi în instanţă, firma din Râmnicu Vâlcea a pus sechestru pe parcarea supraetajată şi a decis să o scoată la vânzare. Nu la preţul real, unul stabilit de piaţă, nici la cel din documente, ci la un preţ stabilit, într-un mod ciudat, de un expert apropiat de firma Protectchim. Băgarea firmei Imobiliare Consloc în insolvenţă a fost o acţiune menită să blocheze vânzarea imobilului la preţul stabilit de expertul plătit de şmecherii din Vâlcea.

Potrivit primarului Minel Prina, astfel există şansa salvării acestei parcări pentru patrimoniul municipalităţii, dacă judecătorii instanţei supreme vor decide să respingă acţiunea firmei Protectchim de plată a unor despăgubiri pentru achitarea cu întârziere a facturilor emise pe parcursul contractului de construire.

Dacă nu ar fi reuşit blocarea preluării şi valorificării parcării de către firma în cauză prin introducerea în insolvenţă a Imobiliare Consloc, edilul a susţinut că nu-i mai rămânea de făcut decât să participle la licitaţie şi să o cumpere.