Geoană, posibil prezidenţiabil al USD

51

Preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta, a declarat recent la întâlnirea femeilor din partid, ocazionată de Ziua Internaţională a Femeii, că lista scurtă a posibililor candidaţi ai partidului la prezidenţiabile cuprinde două nume: al său şi al fostului preşedinte Mircea Geoană. Sondajele de opinie arată că Ponta este personalitatea politică în care românii au cea mai mare încredere. Pe lista politicienilor sondaţi nu s-a aflat însă şi Mircea Geoană. Ca să nu mai vorbim că măsurarea încrederii este una, iar măsurarea intenţiei de vot este altceva.

Ponta a afirmat că la prezindenţiale actuala alianţă ce cuprinde, pe lângă PSD şi UNPR şi PC, îl va arunca în luptă pe cel care va fi cel mai bine cotat în sondaje, iar o decizie în acest sens va fi luată după 25 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare. Preşedintele PSD a mai afirmat că ar prefera funcţia de premier celei de preşedinte, dar că dacă intrarea sa în cursa pentru Cotroceni va fi decizia colegilor săi din USD, va intra în competiţie.

Primii membri care şi-au exprimat obţiunea între cei doi lideri PSD în ceea ce priveşte intrarea în cursa pentru prezidenţiale sunt doamnele din partid conduse de Rovana Plumb. Prin vocea fostului ministru al Educaţiei, social-democratele i-au cerut lui Victor Ponta să intre în lupta pentru funcţia supremă în stat, la întâlnirea amintită.