Femeile din Rusăneşti şi 8 Martie

449

Sute de femei din Rusăneşti s-au distrat de minune de ziua lor. Petrecerea a fost oferită cadou de conducerea administrativă a comunei. Deşi organizator, primarul Alexandru Chirea a avut interzis în sala în care a avut loc petrecerea. Singurii bărbaţi ,,admişi” la distracţie au fost artiştii care au cântat pentru a le încânta pe doamne, chelnerii şi ospătarii.

 


 

Totul… ca la carte

A devenit deja o tradiţie ca doamnele să primească de Ziua Internaţională a Femeii, drept cadou, din partea administraţiei locale, un buchet de flori şi o petrecere. Ca de fiecare dată, muzica, dansul şi voia bună au fost, alături de un meniu ,,ca la carte” ingredientele unei distracţii pe cinste. Puţine au fost doamnele şi domnişoarele care nu s-au ridicat de la masă pentru a dansa pe una dintre cele mai îndrăgite melodi interpretate de Costi Niţulescu sau a juca pe frumoasele cântece populare interpetate de una dintre cele mai în vogă solite –Zorina Bălan.

Pentru prima dată sau nelipsite de la această petrecere-cadou, doamnele din Rusăneşti s-au declarat bucuroase că măcar odată pe an au parte de o petrecere organizată doar pentru ele.

 

Toate doamnele au avut doar cuvinte de laudă…

,,Mă simt excelent. Mă distrez de minune. Vin pentru prima dată la petrecerea de Ziua Femeilor şi sunt încântată de organizare, atmosferă şi de muzică. Cu siguranţă că voi participa ori de câte ori voi avea ocazia. Îi mulţumim domnului primar pentru acest cadou foarte frumos”, ne-a declarat o tânără care ne-a mărturisit că a venit la petrecere alături de mama şi mătuşa sa.

La fel de entuziasmată a fost şi Verginica Rădoi, preoteasa din localitate. Fostă învăţătoare, aceasta ne-a mărturisit că se numără printre primele participante la acest eveniment organizat de 8 Martie.

,,Am parcticipat la petrecere încă de la început. De fiecare dată m-am simţit foarte bine. Acesta este şi motivul pentru care am ales să continui să iau parte la această petrecere”, ne-a declarat doamna învăţătoare, fără să uite să-l laude pe edil pentru ideea acestei petreceri, dar şi pentru tot ce a făcut în comună.

 

Interzis bărbaţilor

Deşi organizatorul petrecerii de Ziua Femeilor, primarul din Rusăneşti, Alexandru Chirea, a avut permisiunea să intre în sala în care a avut lor evenimentul doar pentru a le face urările cuvenite cu această ocazie. După, s-a întreţinut cu câţiva prieteni, în apropiere. Pentru a fi ,,pe recepţie” dacă ar fi nevoie de dumnealui.

,,Sunt aici, la datorie, pentru că am grijă ca doamnelor participante la petrecere să nu le lipsească nimic. Mă ocup de organizare, alături de colegii din primărie, dar şi de tinerii din PSD Rusăneşti”, a afirmat primarul.

Singurii bărbaţi care au avut ,,acces” la distracţia doamnelor din Rusăneşti au fost artiştii invitaţi să cânte şi să le încânte pe reprezentantele sexului frumos, ospătarii şi barmanii. Rolul lor a fost să le facă pe doamne să se simtă bine de ziua lor.

 

Ziua Femeilor, o petrecere devenită tradiţională

Primarul comunei Rusăneşti, Alexandru Chirea, nu mai ştie exact când a organizat pentru prima dată Ziua Femeii în localitate. A fost demult. Atât de demult încât a şi uitat. Tot ce îşi mai aminteşte este că prima petrecere a fost organizată după darea în folosinţă a ,,Casei albe”, locaţia în care se desfăşoară petrecerea.

 ,,După ce am construit această sală ne-am gândit să organizăm aici tot felul de onomastici, evenimente şi revelioane. Atunci am decis că dacă elevii merită să se distreze cu ocazia majoratului sau a banchetelor de la finele ciclului gimnazial, de ce nu s-ar distra şi femeile din Rusăneşti. Pentru că merită. Sunt femei extraordinare, cele mai multe dintre ele muncind pe rupte în tot cursul anului. Aşa am organizat această zi specială pentru ele, în care să se distreze singure, cum ştiu ele mai bine”, a afirmat edilul.

Petreceri de Ziua Femeilor au mai fost organizate şi de administraţiile locale de la Băbici şi Scărişoara, tot la iniţiativa   conducerii administraţiei locale. Numărul participantelor la distracţie a fost cu mult mai mic.