Decalogul lui Dănciulescu

48

Dănciulescu, numit director general

Ionuţ Negoiţă a anunţat că Ionel Dănciulescu va prelua funcţia de Director General al clubului Dinamo. Fostul mare atacant al „câinilor” a fost astfel promovat şi va prelua funcţia imediat. Patronul “roş-albilor” s-a declarat convins că Dănciulescu se va adapta rapid noului rol.

“Face parte din proitectul nostru de a aduce persoane şi a ţine lângă club persoane care fac parte din istoria bogată a lui Dinamo. Mă refer la numirea lui Ionel Dănciulescu în funcţia de director general.

Aşa cum se face şi în străinătate şi aşa cum este normal, fotbalul să fie condus de persoane care au făcut ceva. Sper să aibă aceleaşi performanţe pe care le-a avut în calitate de jucător. Are tot suportul departamentelor de care se va ocupa, unde sunt profesionişti. Omul cât trăieşte învaţă şi sunt convins că va asimila aceste informaţii şi va şti cum vor funcţiona aceste departamente şi să le coordoneze”, a declarat Ionuţ Negoiţă într-o conferinţă de presă. Ionel Dănciulescu spune că se simte responsabilizat de încrederea oferită de conducerea clubului şi a precizat că obiectivul său e ca, alături de staff-ul tehnic şi cel administrativ, să o readucă pe Dinamo în prim-planul fotbalului românesc.

“Sunt puţin emoţionat, această funcţie la Dinamo, echipă la care m-a consacrat, înseamnă enorm pentru mine, dar este şi o provocare. Trebuie să muncesc mult mai mult decât ca jucător, trebuie să muncesc zi de zi să ne atingem obiectivele stabilite anul acesta şi în viitorula apropiat.

Cu profesionalismul domnilor Negoiţă şi Stoican, cu experienţa domnului Anghelache, sperăm să o readucem pe Dinamo acolo unde-i este locul. Oamenii de la echipă, oamenii de la birouri, trebuie să fim un tot unitar. Dacă reuşim să implementăm noilor jucători spiritul lui Cătălin Hîldan, care spunea “hai să le arătăm ăstora cine e Dinamo”, sunt sigur că vom redeveni numărul 1”, a declarat  Ionel Dănciulescu.

“Danciu” a avut şi un mesaj pentru fanii dinamovişti: “Lumea trebuie să înţeleagă faptul că noi am fost într-o situaţie critică. Puteam ajunge în situaţia cluburilor care sunt aproape să dispară, dacă n-ar fi fost un om care să salveze clubul. În cel mai scurt timp, Dinamo va redeveni numărul 1 în România! Lumea trebuie să aibă încredere în noi, atât”.

 

Cele 10 porunci ale fotbalistului slătinean

Ionel Dănciulescu poartă cu el un “decalog” primit de la fani, pe care săptămâna trecută l-a prezentat publicului în ziua în care a fost numit Director General al clubului din “Ştefan cel Mare”. La finalul conferinţei în care a fost prezentat oficial, Ioan Culina i-a mai reţinut câteva momente pe cei aflaţi în sală: “Danciu vrea să vă arate icoana lui.” În acea clipă, Dănciulescu a prezentat în faţa ziariştilor câteva rânduri puse în ramă.

„Icoana” este de fapt un altfel de decalog, pe care suporterii dinamoviştii i l-au făcut cadou după ce a plecat la Hercules Alicante, în 2009,  în semn de recunoştinţă. De atunci, a păstrat-o ca pe un talisman: „L-am primit în momentul în care am plecat de la Dinamo la Alicante, fanii mi l-au făcut cadou. L-am luat cu mine peste tot până acum” , a mărturisit fotbalistul născut la Slatina. Dănciulescu a dezvăluit şi locul în care-l va păstra de aici încolo: „Îl voi pune pe birou”.

 

Care sunt cele 10 porunci primite din partea dinamoviştilor:

1. Să nu uiţi că “Groapa” este şi casa ta;

2. Să nu uiţi că noi suntem familia ta;

3. Să nu uiţi că familia ta te-a întâmpinat ca pe un erou;

4. Să nu uiţi că unii dintre fraţii şi surorile tale au străbătut ţara ca să facă o poză cu tine sau măcar să te atingă

5. Să nu uiţi că într-o ţară plină de ură, de venin, de răutate, tu te bucuri de simpatia şi respectul nostru;

6. Să nu uiţi că mulţi politicieni ar da averi ca să beneficieze de simpatia de care te bucuri tu din partea alor tăi;

7. Să nu uiţi că dragostea noastră nu se poate cumpăra;

8. Să nu uiţi că plecarea ta din iarbă se va face în Ştefan cel Mare, nu în Ghencea;

9. Să nu uiţi că ai un pariu de onorat cu istoria;

10. Să nu uiţi, câine…că EŞTI CÂINE.

 

Dirigintele de fotbal

Ionel Dănciulescu e nelipsit de lângă jucătorii dinamovişti, chiar dacă ocupă acum funcţia de director-general. Se antrenează cu ei, vorbeşte cu ei, e ca şi cum nu şi-ar fi pus ghetele în cui la 37 de ani.

Face asta zi de zi alături de Cătălin Munteanu, care încă e jucător în activitate, Danciulescu le dă sfaturi şi are grijă de tinerii Nedelcearu, Krausz, Rotariu, Buia, Filip, Radu Andrei, Velici, Cherchez şi Şerban.

“Sunt câţiva dintre ei care vin singuri la mine să îmi ceară unele sfaturi. Şi la mine şi la Cătălin. Le dau exemple din cariera mea, dar nu discutăm numai despre fotbal, ci şi lucruri despre viaţă, despre ce se întâmplă în cariera unui fotbalist şi în afara gazonului. Ştiţi şi voi că eu am trecut prin multe, aşa că am experienţa necesară să le împărtăşesc câte ceva”, ne spune cel poreclit Danciu-gol.

Apoi completează: “Şi eu la rândul meu am fost ajutat când eram copil la Electroputere. Portarul David, Calafeteanu, ei au avut grijă de mine. Nu-l uit nici pe primul meu antrenor, Ion Pârvulescu din Slatina, care i-a descoperit pe Luţu, pe Claudiu Niculescu, Augustin Chiriţă şi alţii”. “Danciu” spune că tinerii care sunt acum la echipă au potenţial şi pot deveni fotbalişti valoroşi, însă numai cu o condiţie: “Trebuie să joace meci de meci. Doar aşa prinzi experienţă. Ei calităţi au”.

Dorin Rotariu e un caz aparte. Atacantul dinamovist se află în vederile a două cluburi mari din Marea Britanie, Manchester United şi Celtic Glasgow. Iar sfatul pe care i-l dă totuşi Dănciulescu este unul surprinzător poate, dar destul de sincer: “Pentru un fotbalist din ţara noastră e cel mai bine să crească într-un mediu foarte sănătos şi să plece de tânăr în străinătate pentru că acolo poate creşte cel mai bine. Dar într-o ţară civilizată. Uite, îi dau exemplu pe Cristian Chivu. El a avut şansă şi a plecat de tânăr la Ajax şi uite ce carieră a avut. Afară e altă mentalitate, de ce să nu recunoaştem, alta decât la noi”.

Îşi aminteşte că şi el a plecat de tânăr la Altay Izmir. “Dacă e să mă întrebi acum, nu trebuia să plec, dar… Ştii, greşeli sigur faci în viaţă şi poate ai unele regrete, dar per total sunt împăcat cu mine de ceea ce am realizat. Poate până la urmă, deciziile luate de mine au fost cele bune, inclusiv cea de a pleca de la Steaua, altfel nu ajungeam unde sunt acum. Mereu am pus accent pe latura umană şi asta le zic şi tinerilor care sunt acum la echipă”, afirmă cu o oarecare mulţumire în glas Ionel Dănciulescu, fost fotbalist care în cariera lui a jucat absolut pe toate posturile în “câmp”, inclusiv cel fundaş central, la juniori.

 

O nouă prezentare

Jucătorii dinamovişti vor dialoga cu suporterii “alb-roşii” prin intermediul noului site oficial al clubului, care va include şi un magazin on-line cu produse promoţionale şi o platformă de ticketing.

„Vorbim despre site-ul oficial al clubului într-o nouă prezentare, creat pentru milioanele de suporteri dinamovişti. Prin acest proiect ne dorim să fim cât mai aproape de suporterii dinamovişti adevăraţi. E un site unde suporterii pot comunica, socializa. Va fi un mediu în care suporterii îşi pot exprima liber opinia, pro sau contra. Pe noul site suporterii îi pot găsi on-line şi pot discuta cu jucătorii echipei. Asta pentru că părerea suporterilor contează foarte mult pentru noi şi ei fac parte din acest nou proiect Dinamo”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, directorul general al clubului, Ionel Dănciulescu.

Noua platformă on-line este structurată pe patru piloni principali: conţinut editorial, o platformă socială “Fan Zone” destinată suporterilor, un magazin on-line de unde se pot cumpăra produse promoţionale cu însemnele clubului şi o platformă de ticketing.

La achiziţionarea de produse promoţionale şi bilete la meciuri prin intermediul site-ului oficial, suporterii vor primi puncte de fidelizare pe care le pot folosi la cumpărături ulterioare.