Au plecat la meci şi-au ajuns, în cel mai fericit caz, la spital

45

Opt tineri au fost răniţi, iar un altul a decedat într-un groaznic accident ce a avut loc zilele trecute pe DN65, ce face legătura întra Slatina şi Craiova, la intrarea în zona Pădurea Sarului. Victimele au fost transportate cu mai multe ambulanţe la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs în urma unei depăşiri riscante, pe fondul vitezei excesive.

 


 

Un mort şi opt răniţi

În doar câteva secunde, ignoranţa şi viteza cu care un tânăr din Craiova se grăbea să-şi ducă prietenii la meciul echipei naţionale cu Argentina au produs o tragedie. Loganul pe care-l conducea a intrat frontal într-un alt autoturism şi apoi s-a răsturnat. Bilanţul impactului:  9 victime: un mort şi opt accidentaţi.

Cei mai grav au fost pasagerii de pe locurile din faţă ale Loganului, iar cel mai uşor rănit a fost şoferul autoturismului Volkswagen.

Pentru salvarea victimelor nu doar personalul SMURD şi de pe cele patru ambulanţe trimise la faţa locului a făcut eforturi, dar şi personalul de la UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care au avut o noapte de coşmar.

,,A fost cumplit, mai ales că au venit multe victime într-un timp foarte scurt. Cu greu, dar am reuşit să facem faţă. Oricum, am înţeles, că la nevoie puteam apela la colegii noştri de pe celelalte ture care fuseseră puşi în gardă cu situaţia ivită şi erau pregătiţi să vină la serviciu”, ne-a declarat una dintre asistentele care au fost de gardă în acea seară.

 

Intervenţie complicată

Pentru scoaterea victimelor din fiarele contorsionate ale celor două autoturisme şi transportarea victimelor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a fost nevoie de mai multe echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Olt şi de maşini de intervenţie ale ISU Olt.

,,A fost o acţiune complexă datorită impactului violent care a dus la încarcerarea vicitimelor şi a impus folosirea utilajelor de descarcerare. S-a intervenit şi cu autospeciala de apă pentru curăţarea carosabilului, înainte de a relua circulaţia şi, bineînţeles, cu personal suplimentar în cadrul echipajului SMURD, plus ajutorul primit de la colegii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt. Au fost multe victime şi nu făceam faţă”, a afirmat Alin Băsăsceanu, purtător de cuvânt al ISU Olt.

 

Coloane de maşini pe 5 km

Din păcate, pentru unul dintre pasagerii autoturismului al cărui şofer se face vinovat de producerea tragediei, salvatorii nu au mai putut face nimic, în ciuda tuturor eforturilor

,,Unul dintre pasagerii Loganului a fost găsit decedat. Nu am putut interveni pentru a-i salva viaţa.

Cel mai probabil decesul a survenit în timpul impactului. Personalul medical a intervenit pentru acordarea primului ajutor celorlalte victime.

Cel mai grav au fost doi bărbaţi de pe locurile din faţă ale Daciei Logan”, a spus medicul Dragoş Toader, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, care a coordonat toată acţiunea pe parte medicală.

Pentru salvarea victimelor şi efectuarea cercetărilor la faţa locului, circulaţia pe DN 64 a fost blocată mai bine de o oră pe ambele sensuri, timp în care s-au format coloane de maşini de peste cinci kilometri.

 

Cercetat pentru omor din culpă

Oamenii legii, studiind iniţial poziţia autoturismelor, au susţinut că vina producerii accidentului aparţine şoferului autoturismului Volkswagen.. Abia după audierea victimelor a căror răni erau mai uşoare şi nu necesitau izolarea pacienţilor, poliţiştii au stabilit că de fapt lucrurile au stat exact pe dos. Vinovat de producerea teribilului accident de circulaţie se face şoferul Daciei Logan care a intrat cu viteză în depăşire, fără să se asigure. Când şi-a dat seama că din faţă îi vine un tir, a dorit să reintre pe sensul de mers. A pierdut controlul volanului şi a intrat într-un alt autoturism care circula regulamentar. În urma impactului, autoturismul marca Dacia Logan s-a rostogolit de mai multe ori până s-a împotmolit în pământul din afara părţii carosabile.

,,Demarăm cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii acestui accident de circulaţie şi a stabili cine se face vinovat de producerea lui. În cauză a fost deschis dosar penal”, a declarat Ilie Roşu, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Olt, cel care a coordonat acţiunea poliţiştilor la acest tragic eveniment rutie.

Pe numele şoferului vinovat, poliţiştii de la SPR Olt au întocmit dosar penal pentru omor din culpă şi vătămare corporală din culpă. Dincolo de ce vor stabili magistraţii ca pedeapsă, şoferul va trăi toată viaţa cu vina de a-şi fi ucis prietenul cu care please să vadă amicalul susţinut de selecţionata noastră cu Naţionala Argentinei, pe Arena Naţională.