Pe urmele tatălui

108

Are doar 18 ani, însă calităţle îl recomandă deja pe Carol Ionescu pentru roluri mari de teatru. Băiatul regretatului Şerban Ionescu joacă într-o piesă regizată chiar de mama sa, Magda Catone. Singurul regret al tânîrului este că şi-ar fi dorit să-l vadă din public şi tatăl său!

S-a împlinit mai bine de un an de la moartea lui Şerban Ionescu, iar atunci românii au pierdut unul dintre cei mai mari actori! În urma lui a rămas, însă, un băiat care îi calcă pe urme şi-i moşteneşte talentul întru totul. Puştiul de 18 ani a făcut cunoştinţă cu scena teatrului în urmă cu doi ani, când a intrat în trupa Brainstorming, alături de nişte colegi.

Totuşi, la primul său spectacol emoţiile au fost altele, întrucât a jucat sub îndrumările exigente ale mamei lui. Magda Catone a semnat regia piesei „Noaptea ursului”, după Ignacio del Moral, reprezentaţie care a avut locîn Green Hours. 70 de spectatori l-au urmărit pe Carol şi pe cei doi colegi ai săi, Alexandru Voicu şi Vlad Bălan, cu sufletul la gură, iar Catone şi-a studiat atent fiul, din primele rânduri.

La sfârşitul piesei de teatru, Carol Ionescu a primit ropote de aplauze şi a fost felicitat pentru expresivitatea cu care şi-a interpretat rolul. „A fost formidabil. M-am simţit foarte bine, nu mai am emoţii cum aveam la început, a fost mai uşor pentru că nu suntem la prima reperezentaţie. Mama mea este regizorul piesei şi m-a corectat de fiecare dată când am greşit. E frumos să lucrez cu ea, pentru că după repetiţii spunem bancuri. Mi-aş fi dorit să fie şi tata aici, să mă vadă, însă acesta este un subiect despre care nu vreau să vorbesc prea mult”, a declarat Carol.

Anul acesta tânărul actor se pregăteşte să dea la facultate, dar nu la teatru, aşa cum era de aşteptat, ci dorinţa lui este să studieze altceva. Carol vrea să dea examen la Şcoala Naţionala de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

 

Magda nu se grăbeşte să deschidă testamentul

Testamentul lui Şerban Ionescu a făcut mare vâlvă în rândul familiei, dar şi a celor care i-au fost alături în ultimele zile de viaţă. La aproape 6 luni de când fiul lui a împlinit 18 ani, Magda Catone nu se grăbeşte să deschidă succesiunea, deşi spunea că aşteaptă majoratul lui Carol.

Magda Catone, Maria Ionescu (mama actorului), dar şi Irina Lehan, femeia care i-a stat la căpătâi înainte să-şi dea duhul, au fost principalele persoane care au aşteptat cu interes să ştie cui a fost lăsată agoniseala de-o viaţă. Totuşi, singura care putea solicita deschiderea testamentului este Catone, femeia de care maestrul teatrului românesc nu a mai apucat să divorţeze.

Actriţa trebuia să facă acest demers legal, însă a amânat. Chiar şi acum când Carol, fiul ei şi al  regretatului actor, a devenit major. Deşi au trecut aproape şase luni de când băiatul a împlinit 18 ani, Magda nu se sinchiseşte să ceară dezbaterea succesorală. Conform legii, soţia şi fiul lor, Carol, sunt unicii moştenitori. Cu toate acestea, pot exista surprize, nume în plus în testamentul lăsat de Şerban Ionescu, astfel s-ar putea explica amânarea.

„Magda Catone nu a solicitat până acum dezbaterea moştenirii. Pot să spun în momentul acesta că lucrurile vor rămîne în familie, iar doamna Catone o să-i lase fiului ei totul”, a spus avocatul Bogdan Pavel, pentru Click!. În cazul în care actriţa s-ar recăsători, averea nu va mai fi o problemă pentru că bunurile dobândite nu s-ar împărţi la un alt soţ.

Totuşi, lui Catone nu-i stă gândul la măritiş, încă suferă după Şerban Ionescu. „Magda nu se va recăsători niciodată. Încă îşi exprimă suferinţa după pierderea lui Şerban Ionescu. Ea merge foarte des la biserică, se roagă pentru soţ”, a conchis acesta.

 

Actorul, luptă grea cu boala

La 21 noiembrie 2012, după mai bine de un an de luptă cu boala, Şerban Ionescu a murit la 62 de ani. Actorul a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane şi îngropat la Cimitirul Bellu din Capitală. Artistul avea o boală neurologică gravă, scleroză laterală amiotrofică. În ultimele luni de viaţă, nu se mai putea mişca şi nu mai putea vorbi. A fost vegheat până la moarte de mama sa, pentru că se despărţise de Magda Catone, la debutul bolii. Intentase şi divorţul, dar acesta nu s-a pronunţat până la deces.