Gheorghe Anghel, din nou în arest

103

Fostul primar al Caracalului, Gheorghe Anghel, a ajuns din nou în arest preventiv. Judecătorii Tribunalului Olt au admis  propunerea procuroriilor DIICOT de arestare preventivă, pentru pentru 29 de zile în cazul a patru dintre cei şase reţinuţi în dosarul privind finanţarea echipei FC Caracal.

Pe lângă fostul primar caracalean, în arest va rămâne, cel puţin până la judecarea recursului, şi fostul director de la SC IGO SA, Stelian Veselin. Avocaţii celor patru inculpaţi au declarat recurs. La fel au făcut şi procurorii DIICOT. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă pentru ceilalţi doi reţinuţi în acest dosar, fosta contabilă a societăţii şi un angajat al ANAF. Ei au fost lăsaţi în libertate, sub control judiciar.

 


 

Fostul primar al Caracalului Gheorghe Anghel şi alte cinci persoane au fost reţinute săptămâna trecută de procurorii DIICOT, Biroul Teritorial Olt, într-un dosar privind fiinanţarea echipei de fotbal FC Caracal. Pentru cel care a condus cel de-al doilea municipiu al judeţului mai bine de două decenii şi alte trei persoane învinuite, procurorii au reuşit să obţină din partea judecătorilor de la Tribunalul Olt mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Hotărârea instanţei oltene a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, atât de învinuiţii arestaţi preventive cât şi de procurorii DIICOT care vor trimiterea în arest şi a celorlalţi doi învinuiţi lăsaţi în libertate, sub control judiciar, pe durata cercetărilor şi a judecării cauzei. Judecătorii craioveni se vor pronunţa în cazul recursurilor declarate de avocaţi şi procurori, vineri, în ultima zi a lui februarie, după ce acest număr va apărea.

Dacă recursurile declarate de avocaţi vor fi respinse, cei patru arestaţi vor mai spera la eliberarea din arest doar după expirarea actualelor mandate, când vor compărea iarăşi în faţa magistraţilor.

Cei patru arestaţi preventiv,  împreună cu cele două persoane cercetate în libertate dar sub control judiciar şi o alta cercetată în libertate, sunt acuzaţi de procurori de constituirea unui grup infracţional care ar fi prejudiciat administraţia locală cu 6.000.000 lei.

Cei şapte sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală prin neplata impozitelor cu reţinere la sursă, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals material în înscrisuri oficiale.

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal timp de 21 de ani, a mai fost arestat preventiv la finele anului trecut, într-un alt dosar privind prejudicierea administraţiei locale cu 5.000.000 ei.