Cătălin Ivan: „Sunt obsedat de Traian Băsescu”

81

Tinerii social-democrați s-au întâlnit miercuri, la Consiliul Județean Olt, pentru a discuta despre viitoarele alegeri europarlamentare, despre ce înseamnă Parlamentul European și importanța acestuia, dar și despre măsurile ce pot fi luate pentru ca tinerii să poată accesa mai ușor fondurile europene. La discuții au participat, pe lângă prim-vicepreședintele PSD Olt Marius Oprescu și Ionuț Ivan – președintele TSD Olt, și doi dintre candidații PSD la alegerile europarlamentare – Cătălin Ivan – liderul PSD din Parlamentul European și în același timp purtătorul de cuvânt al PSD, și Claudia Țapardel – consilier general al municipiului București. Cei doi au decis să-și înceapă Campania electoral la Slatina și datorită rezultatelor deosebite obținute de organizația PSD în acest județ la alegerile trecute.

 


 

Prim-vicepreședintele PSD Olt, Marius Oprescu, a ținut să-i felicite pe cei doi candidați la alegerile europarlamentare că au ales să-și înceapă campania electorală la Slatina, precizând că aceștia sunt tineri foarte valoroși și cu multă experiență. „Vreau să le mulțumesc că au ales să-și înceapă campania electorală la Slatina, aici unde se află una dintre cele mai puternice organizații din țară. Îi vom susține cum putem noi mai bine, pentru că sunt tineri valoroși, cu rezultate importante în plan național și internațional. Vom fi alături de candidații USD și sunt sigur că vom avea rezultate pe măsura organizației noastre”, a precizat Marius Oprescu.

 

Monica Macovei, cel mai nociv europarlamentar

Europarlamentarul Cătălin Ivan a urmărit în ultimii patru ani promovarea imaginii României în Europa, sancţionarea derapajelor la adresa românilor, asigurarea respectării tuturor drepturilor, precum şi o alocare cât mai substanţială de fonduri României. Ca lider al delegaţiei PSD din Parlamentul European în 2011-2014, Cătălin Ivan a coordonat mai multe acţiuni comune ale eurodeputaţilor şi a obţinut sprijin important în momentele cheie din partea colegilor străini din grupul social-democrat.

Am avut o întâlnire reușită cu tinerii social-democrați din Olt, cărora le-am transmis mesajul nostru cu care am început această campanile electorală.  Mesajul este acela că România, pentru a fi o țară demnă și respectată la nivel European, pentru a se putea lupta eficient, trebuie să trimită în Parlamentul European (PE) oameni care pot să lupte. Cele mai dure atacuri la adresa României din PE au venit din partea europarlamentarilor români. Noi ne-am luptat să demontăm toate minciunile pe care le/a- aruncat către colegii din PE oameni precum Cristian Preda, Monica Macovei sau Elena Băsescu. Din păcate, principalii  noștri adversari în PE au fost tot europarlamentarii români.

Cel mai nociv europarlamentar a fost Monica Macovei. Sper ca în mandatul următor să avem europarlamentari care să țină la țara lor, să ne reprezinte cu cinste, să lupte pentru interesele naționale. Îi rog pe cei de la PDL să ia exemplul Poloniei, o țară măcinată din punct de vedere politic, dar în exterior sunt foarte uniți. Un eșec major al acestui mandat îl constituie afectarea gravă a fondurile de coeziune pentru perioada 2014-2020, acestea fiind reduse la jumătate în cazul României”, a declarat Claudiu Ivan, purtătorul de cuvânt al PSD recunoscând că are și o obsesie față de președintele României, Traian Băsescu.

Recunosc că sunt obsedat de Traian Băsescu, acest om care a făcut foarte mult rău familiei mele, prietenilor mei, fiecăruia dintre dumneavoastră. Din cauza acestui om România a ajuns într-o stare foarte proastă. La acest lucru a contribuit și Monica Macovei, care a făcut mult rău României. În loc să promovezi interesele țării tale, nu faci altceva decât să-ți ataci propria țară, în timp ce alți colegi sunt nevoiți să se justifice și să demonteze toate minciunile unor oameni care nu au urmărit nimic altceva decât interesul lui Traian Băsescu”, a mai precizat Cătălin Ivan

 

„Macovei a desființat România”

Experienţa în administraţia publică şi pregătirea educaţională în Administraţie şi Management Public au recomandat-o pentru funcţia de Consilier General al Municipiului Bucureşti. Din această poziţie, Claudia Ţapardel a contribuit la implementarea şi derularea mai multor proiecte de dezvoltare a Capitalei. Candidata USD la alegerile europarlamentare a avut și ea ceva de împărțit cu reprezentanții PDL în Parlamentul European.

Datoria noastră este să trimit în PE o echipă de profesioniști. Nu mai avem nevoie de oameni gen Monica Macovei, care a desființat practic România doar pentru interesul unei singure persoane – Traian Băsescu. Trebuie ca România să fie reprezentată cu demnitate și seriozitate. În perioada 2007-2014 Traian Băsescu a împiedicat România să obțină fonduri de coeziune, practic, la fel ca în antichitate, Traian Băsescu a plătit tribute numai pentru a rămâne președinte, un tribute care se ridică la 10 miliarde euro”, a declarat și Claudia Țapardel.