PDL-iştii au ieşit, iarăşi, în stradă

47

300 de democrat-liberali din judeţ au participat săptămâna trecută la mitingul organizat de partid la Bucureşti. Peste 15.000 de PDL-işti din întreaga ţară s-au reunit în Piaţa Revoluţiei pentru a protesta împotriva USL şi pentru a apăra statul de drept. Ei au cerut, printre altele, demisia guvernului condus de Victor Ponta, pe care l-au catalogat drept ,,mafiot şi incompetent”.

Protestatarii au fost ,,înarmaţi” cu pancarde pe care erau scrise lozinci anti-guvern şi anti-USL: “Constituţia USL – raiul infractorilor”, “Guvernul USL – jaf şi imunitate”, “Miniştrii USL – fala puşcăriilor”, “Oamenii mor, Ponta bate mingea”, “Au promis miere şi ne dau fiere”, “Ponta scumpeşte traiul, baronii adună mălaiul”.

Pe scena amenajată special au urcat rând pe rând mai mulţi lideri democrat-liberali în frunte cu preşedintele Vasile Blaga şi prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu.

,,În Regimul Ponta-Antonescu oamenii mor cu zile, legea e batjocorită în Parlament şi mafioţii se răstesc la Justiţie! În Regimul Ponta-Antonescu firmele se închid, oamenii sunt aruncaţi în stradă şi sunt amăgiţi cu pomeni electorale” a afirmat, în cuvântul său, preşedintele Blaga care a ţinut să sublinieze că România nu este ,,ţara plagiatorilor, a impostorilor cu diplomă, ci a lui Brâncuş, Coandă, Eliade şi Cioran”.

În opinia liderilor democrat-liberali, soluţia este să ne amintim de marii noştri înaintaşi, să ridicăm capul sus şi să luptăm pentru o viaţă mai bună şi recâştigarea demnităţii. Potrivit acestora, nu vom ajunge la rezultatul scontat dacă românii vor lupta individual sau în grupuri mici.,,Trebuie să ne regăsim din nou într-un nou proiect România care să ne cuprindă pe toţi, bazat pe valorile dreptăţii, hărniciei, demnităţii”, a susţinut şi prezidenţiabilul partidului, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu.Siminica Mirea, preşedintele PDL Olt, a declarat că ,,…protestul organizat de PDL, care a mobilizat peste 15.000 de oameni din toate colţurile ţării, a fost o dovadă că opoziţia este una puternică, hotărâtă să apere statul de drept. Ceea ce face acest guvern este inadmisibil. Liderii actualei puteri, în loc să apere statul de drept şi să-i trimită după gratii pe infractori, indiferent de numele lor, fac zid în jurul lor şi îi lasă pe locurile călduţe din Guvern sau Parlament ca să-şi continue hoţiile”.