Laşitatea, o nouă calitate a senatorului Şova

49

Ministrul Marilor Proiecte, Dan Şova, senatorul de Olt, a demisionat. Să nu vă închipuiţi că a plecat din fotoliul de membru al guvernului, pe motiv că autostrăzile au fost închise din incompetenţa oamenilor pe care i-a numit în fruntea CNANDR. Nu se cădea să-şi lase apropiaţii cu firme fără contractele atribuite în plin cod roşu să deszăpezească mormanele de zăpadă pe care le-a şi cântărit stând ascuns prin birou. Chiar dacă astfel de întâmplări dau prost în ochii românilor, care doar părere bună nu au în privinţa sa, dau bine în conturi… Ale sale, ale familiei sale şi ale amicilor care-i ridică osanale.

Şova a plecat din funcţia politică de şef al organizaţiei Călăraşi unde fusese cocoţat de amicul său Victor Ponta. Motivul… speranţele privind un scor bun la europarlamentare în acest judeţ sunt aproape nule. Iar un scor prost ar fi dat rău de tot în faţa ,,amicilor” din partid care şi aşa nu-l văd cu ochi buni pe îngânfatul ,,pitic atomic”.

Ca să nu se spună că nu se implică în campanie, Şova analizează variantele pe care le are la dispoziţie: fie va veni la Olt, acolo de unde a plecat pentru că nu a putut să-l ,,buşească” pe Stănescu din cauza lui Dragnea, aşa cum a dorit la un moment dat, fie să o ia spre un alt judeţ unde PSD nu are probleme cu electoratul şi… în schimbul banilor pe care-i va pulsa de la minister să-şi aroge şi rezultatul. Ce dacă îl văd unii şi ca pe un laş, după ce l-au catalogat drept şmecherul care a inventat ziua cu 26 de ore şi a ciuntit conflictul de interese ca să-i ofere propriei mame contracte ce au legătură cu activitatea sa de ministru. E treaba lor.

Dacă el o fi şmecher şi o vrea să ajungă prin judeţul pentru care, deşi-l reprezintă, nu a săltat un deget să sperăm că PSD-iştii de pe aici nu vor fi aşa de proşti să-l accepte.

A.Ş.