Deputatul Iordache, vicepreşedinte al Grupului Socialist al APCE

53

Florin Iordache, cel mai vechi parlamentar de Olt, a fost ales zilele trecute în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Socialist al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Noua funcţie vine ca o apreciere a muncii depuse de deputatul nostru în cel mai vechi for european, care reuneşte delegaţii a 46 de parlamente europene.

Iordache consideră că alegerea unui reprezentant al României în funcţia amintită este importantă pentru ţara noastră.  ,,Este o recunoaştere a ceea ce au făcut parlamentarii români în grupul socialist, a muncii europarlamentarilor, şi permite ca vocea României să fie mai puternic auzită”, a afirmat parlamentarul oltean despre numirea sa în funcţia de vicepreşedinte al Grupului Socialist al APCE. Acesta a promis că va susţine, pe viitor, ,,toate demersurile pe care le va face România pentru o mai bună recunaştere şi în sprijin mai mare a ceea ce intreprinde ţara noastră şi românii”

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este prima adunare europeană din istoria continentului. Este cea mai mare adunare europeană, reunind delegaţii din 46 de parlamente naţionale. Adunarea se întruneşte de patru ori pe an şi stabileşte ordinea de zi, abordează subiecte de actualitate şi teme care tratează probleme ale societăţii şi de politică internaţională.

Florin Iordache este la al patrulea mandat de parlamentar, el reprezentând acum Colegiul III –Piatra-Olt după ce timp de 12 ani a fost deputat în Colegiul V-Caracal.  El face parte din Delegaţia Parlamentului României la APCE din anul 2010. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Camerei Deputaţilor, este membru al comisiilor pentru afaceri juridice şi drepturile omului şi pentru afaceri politice şi democratice ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, for ce se reuneşte de patru ori pe an.