Promisiunile lui Ştirbu

49

“PNL Olt va fi un partid care va conta pe plan local după alegerile europarlamentare”, a promis preşedintele interimar al acestei organizaţii, nimeni altul decât ministrul Culturii Gigel Ştirbu, zilele trecute, în cadrul unei conferinţe de presă, prima susţinută la Slatina după numirea sa în Guvernul Ponta.

Pentru atingerea acestui deziderat, mai marele liberalilor din judeţ a susţinut că a început revigorarea unor organizaţii care până acum s-ar fi remarcat prin… absenţă. Reorganizarea, a susţinut Ştirbu, s-a făcut şi prin schimbarea unor lideri locali, care, însă, au rămas în structurile pe care le-au condus pe motiv că liberalilor nu le plac decapitările ,,în masă”. Cât priveşte numărul organizaţiilor în care s-au produs schimbări, acesta sare de 35. Cea mai importantă mutare pare să fi fost cea de la Corabia, unde lidera organizaţiei locale a UNPR, Ioana Gherghiţa, liberală la origine, s-a întors acasă. A renunţat la funcţia deţinută în UNPR Corabia şi la statutul de ales local pentru a reveni, în interimat, în fruntea foştilor colegi de la PNL.

Concomitent cu revigorarea organizaţiilor locale care cam dormiseră la ultimele scrutinuri, liberalii olteni se pregătesc şi pentru alegerile din acest an. S-a dat startul, a susţinut Ştirbu, la organizarea europarlamentarelor unde vor avea şi ei un reprezentant pe listă, aşa cum le-a promis prezidenţiabilul Crin Antonescu. Cine va fi liberalul din Olt de pe lista pentru PE, nu se cunoaşte încă.

,,Le-am lansat colegilor mei invitaţia de a se înscrie pentru obţinerea statutului de candidat la alegerile europarlamentare. Şi… aşteptăm. Până acum nu şi-a depus nimeni candidatura”. Dar o vor face, a lăsat să se înţeleagă preşedintele PNL Olt. Că doar nu-i frumos să cerşească locul pe listă şi să nu-l vrea nimeni. Pentru că el, oricum, nu va fi unul eligibil şi, astfel, nu se merită cheltuirea sumelor destinate campaniei electorale.

Cât priveşte targetul stabilit de PNL Olt pentru scrutinul din primăvară, el este de 25% din voturile oltenilor care vor ieşi din casă pentru a merge la urne. Potrivit lui Ştirbu, scorul propus este unul perfect realizabil.

Cu o jumătate de gură, liderul liberalilor din judeţ a susţinut că el preferă ca la aceste alegeri USL să aibă liste separate pentru a se putea afla care este ,,aderenţa” celor două partide care alcătuiesc guvernarea în preferinţele românilor.