Poetul Mihai Eminescu, omagiat și la Slatina

87

Anul acesta se împlinesc 164 ani de la nașterea poetului nepereche al României, Mihai Eminescu, iar un astfel de eveniment nu putea să nu fie aniversat și de autoritățile locale. Startul evenimentelor se va da pe 15 ianuarie, la Biblioteca Județeană Olt „Ion Minulescu“, începând cu ora 10.30, unde în Sala de expoziții „Nicolae Truță“ va avea loc vernisajul expoziției semnată Spiru Vergulescu: Ilustrație grafică la lirica eminesciană; urmat de vernisaj expoziție de carte: „Manuscrise“ de Mihai Eminescu editate de Academia Română. Tot aici va avea loc și o proiecție de filme documentare realizate de Ministerul Culturii și Valeru Ciurea.

De la orele 11.00, încep manifestările și la Centrul Cultural „Eugen Ionescu“, cu o cafenea literară, urmată de o conferință de presă și de Happening „Mihai Eminescu – Poetul nepereche“ realizat de DGASPC Olt, director Rădița Piroșca. Cu începere de la orele 17,00, în Sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina va avea loc spectacolul „Floare-albastră, floare-albastră…“ realizat de Palatul Copiilor Slatina.

Prima zi a manifestărilor dedicate poetului Mihai Eminescu se va încheia cu o serată literară, de la orele 19.00 – Discuții asupra tendințelor actuale în poezia modernă, prezentare cărți: „Manuscrise“ de Mihai Eminescu editate de Academia Română; „Valori bibliofile: Eminescu“  în colecțiile Bibliotecii Județene Olt „Ion Minulescu“. Prezintă: dr. Paul Matiu, directorul bibliotecii și Florin Cârstea, șef serviciu în cadrul bibliotecii. Lansare carte: George Smarandache. Recital Eminescu susținut de actrițele Adriana TRANDAFIR, Anca SIGARTĂU și Monica DAVIDESCU.

 

Programul manifestărilor

Joi 16 ianuarie 2014

Ora 12,30, Sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina:

„Eminescu“. Spectacol de muzică și poezie susținut de Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu“ Slatina.

Ora 18,30, Sala de spectacole a centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina:

„Cântec despre mine însumi – spectacol de muzică, poezie și nu numai “ susținut de actorul Florin DUMITRU.

Vineri 17 ianuarie 2014

Ora 12,00, Sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu“ Slatina:

Conferință de presă;

Închiderea proiectului