PMP Olt vrea raport de activitate din partea parlamentarilor

61

Conducerea PMP Olt, în frunte cu preşedintele Marian Vasile, s-a reîntâlnit cu reprezentanţii mass-media pentru a le prezenta stadiul dezvoltării organizaţiei şi punctele de vedere ale partidului raportat la ultimele decizii ale guvernanţilor. Din dorinţa de a arăta electoratului că actualii lor reprezentanţi în Parlament nu muncesc în favoarea acestora, şefii Mişcării Populare în judeţ le-au cerut demnitarilor Puterii să-şi prezinte activitatea din primul an de mandat.

 

Încet, dar sigur

Aceasta poate fi concluzia desprinsă din modul cum PMP se ,,construieşte” la Olt. Potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene, Marian Vasile, cel mai tânăr partid din ţară are organizaţii în 16 localităţi. Pe lângă curajoşii care s-au înscris oficial în PMP, există foarte mulţi care au rămas, deocamdată, la statutul de simpatizanţi. Printre aceştia se numără şi o serie de primari care, a susţinut Vasile, nu au făcut pasul pentru a nu-şi pierde mandatul şi cu speranţa că, în cele din urmă, vor primi bani pentru finanţarea proiectelor pe care le au în derulare.

Liderul popularilor olteni nu a dat numărul exact al edililor care ar trece şi mâine în barca partidului preşedintelui Băsescu dacă nu ar fi constrânşi legislativ şi financiar, dar a susţinut că sunt mai mulţi de 10.

 

Scor peste medie la europarlamentare

Marian Vasile a susţinut că, alături de colegii săi, pregăteşte cu atenţie alegerile europarlamentare din mai, precizând că dacă nu vor face greşeli, scorul pe care-l vor obţine în cel mai roşu judeţ din ţară va fi unul peste media obţinută la nivel naţional de PMP. „Dacă vom fi foarte atenţi şi vom gestiona bine situaţia, vom avea un rezultat penste media pe ţară a partidului”, a declarat preşedintele PMP Olt.

Deşi nu a suflat o vorbă despre atuurile pe care le deţine, mai mult ca sigur că se va baza în abordarea scrutinului din primăvară şi pe experienţa dobândită în luptele politice de către ceilalţi colegi din fruntea organizaţiei: Virgil Panduru, secretarul organizaţiei pe probleme de administraţie publică, fostul parlamentar Marin Bobeş, prim-vicepreşedinte al PMP Olt şi Marian Căruntul, liderul structurii slătinene.

 

Să spună ce au făcut pentru electorat

Asta le-a cerut liderul PMP Olt parlamentarilor de Olt. În special celor 10 ce reprezintă partidele ce alcătuiesc arcul guvernamental. Vasile le-a cerut deputaţilor şi senatorilor de Olt să meargă în colegiile pe care le reprezintă şi să dea ochii cu electoratul căruia să le raporteze ce au făcut. Mai marele popularilor din judeţ a lăsat să se înţeleagă că solicitarea sa nu va fi onorată pentru simplu motiv că deputaţii şi senatorii aleşi în fotoliile confortabile din Parlament nu au, după un an de mandat, cu ce se lăuda.

 

Bat câmpii pentru popor

Iniţiativele din domeniul Justiţiei luate de majoritatea de la putere au fost aspru criticate de secretarul PMP Olt, Virgil Panduru, care a demontat punct cu punct justificările invocate de către ,,purtătorii de vorbe” ai actualului guvern. Acesta a mai punctat modul în care reprezentanţii USL lucrează pentru… popor. Un mod care se bazează pe principiul ,,nu ştie stânga ce face dreapta”. Mai pe înţelesul tuturor, popularii de la noi au susţinut prin vocea lui Panduru că reprezentanţii Puterii bat câmpii când încearcă să justifice iniţiativele bizare pe care le au, în speranţa că vor reduce starea de iritare a electoratului.