Ghiţă din bătătura primarului din Rusăneşti

139

Cel mai mare porc din judeţul Olt cântăreşte aproape o jumătate de tonă, are trei ani şi… domiciliază în Rusăneşti, în gospodăria primarului localităţii. El se dovedeşte a fi un norocos. Dincolo de faptul că deţine recordul judeţean de greutate, Ghiţă scapă de cuţit şi de acest Ignat.

 

Mănâncă cât cinci

Ghiţă a fost tot timpul tratat regeşte. După cum ne-a mărturisit proprietarul lui, primarul Alexandru Chirea, a avut ceva aparte. Aşa se face că el nu a avut soarta celorlalţi fraţi care au sfârşit pe grătar. Lui Ghiţă i s-a acordat tot timpul o atenţie deosebită. Un om îl scoate la plimbare zilnic şi-i dă să mănânce tot ce este mai bun: grâu, porumb şi orz. Nu într-o combinaţie întâmplătoare, ci amestecate într-un procent bine stabilit.

,,Mănâncă uroaie de porumb, grâu şi orz. Cam o jumătate de sac pe zi. După cum vedeţi, i-a priit. Deşi este foarte mare, Ghiţă este sprinten. Zilnic îi dăm drumul în curte pentru a se plimba”, ne-a declarat Gheorghe Prună, omul care are grijă de Ghiţă.

 

Are statut de vedetă

Ghiţă a devenit una dintre atracţiile localităţii. Nu trece nicio persoană mai importantă pe la primăria din Rusăneşti fără să afle de el şi să-l viziteze. Iar statutul de vedetă şi-l va mai păstra cel puţin vreo trei luni. Proprietarul lui, primarul Alexandru Chirea, a decis să nu-l sacrifice nici de acest Ignat.

El vrea ca animalul să-şi depăşească propriul record şi să ajungă la 500 de kilograme.

,,Nu-l sacrificăm acum, de Crăciun. Am tăiat altul. Pe sora lui. A fost mare, dar nu aşa. A avut cam 350 de kilograme. Îl ţinem pe Ghiţă pentru un alt eveniment important. Poate pentru 8 martie. Să facă 500 de kilograme”, a spus Chirea despre Ghiţă. Proprietarul este sigur că, de Ziua Femeii, atunci când cel mai probabil îl va sacrifica pe Ghiţă, acesta va ajunge să deţină recordul de greutate la nivel naţional.

 

Este sau nu Ghiţă campion naţional?

Potrivit colegilor din presa centrală, cel mai mare porc sacrificat de acest Ignat, despre care s-a susţinut că deţine recordul naţional, a fost Soni de la Oradea. El cântărea cu puţin peste 350 kilograme. Dacă acest lucru era real, atunci Ghiţă de la Rusăneşti este deja campionul României, în acest an.

Anul trecut, conform celor relatate de mass-media, recordul a fost deţinut de ,,hipopotamul” de la Cluj, cum a fost numit animalul sacrificat într-o gospodărie din reşedinţa Ardealului. La greutatea lui, Ghiţă este în acest an campion la greutate. Recordul său nu este omologat pentru că Ghiţă a scăpat de cuţit.