Bulibaşa din Drăgăneşti, naş de demnitar social-democrat

135

Nu e niciodată bine să fii ţigan, mai ales în relaţiile cu rromii. Acest adevăr este pe deplin demonstrat de ceea ce i s-a întâmplat unui deputat PS, ales aici, aproape, într-un colegiu din Dolj. Nicolae Vasilescu va petrece doi ani de închisoare pentru că… i-a pretins prea mult buliaşei din Drăgăneşti pentru a-i ,,recupera” sumele neîncasate de la două primării din judeţul Constanţa. Radu Gheorghe, care este şi preşedintele romilor căldărari din România, nu-i străin nici de faptele imputate de procurori ,,lotului Anghel”.

 

Din scaunul de deputat în celula penitenciarului

Preşedintele romilor căldărari din România, nimeni altul decât bulibaşa romilor din Drăgăneşti, este cel care l-a denunţat pe deputatul PSD de Dolj Nicolae Vasilescu la DNA. El a susţinut anul trecut că, în anul 2008, firma sa de construcţii ar fi executat lucrări la primăriile Dobromir şi Băneasa din judeţul Constanţa. Lucrările au fost executate la solicitarea expresă a primarilor care, lăudându-se cu investiţiile realizate de firma preşedintelui  romilor căldărari, ar fi câştigat alegerile. Aleşii i-ar fi promis în primăvara lui 2008 bulibaşei că-i vor plăti lucrările după alegeri. Doar că banii ,,au refuzat” să ajungă în conturile societăţii din Drăgăneşti. Văzând aşa… şmecherie, Radu Gheorghe a dat primăriile în cauză în judecată şi… a pierdut procesele. Surprinzător, după ce a primit sentinţa definitivă nefavorabilă firmei sale, bulibaşa s-a trezit cu o… propunere indecentă. Potrivit declaraţiei acestuia, ,,domnul deputat a dorit un târg. În schimbul a 40% din contravaloarea lucrărilor avea să determine plata acestora”.

Supărat că deputatul solicitase un commision prea mare, Radu Gheorghe s-a gândit să-i răspundă cu acelaşi tupeu. El a acceptat să-i plătească deputatului Nicolae Vasilescu ,,birul” solicitat, dar i-a informat şi pe procurorii DNA care i-au întins demnitarului un flagrant.

În urma acestuia, deputatul Vasilescu a ajuns în atenţia oamenilor legii şi, pe baza probelor administrate, judecătorii Curţii Supreme l-au condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, după ce la instanţa de fond îl achitase.

 

,,Gunoiul penal de la Caracal”, strâns în coşurile furnizate de ruda bulibaşei

Omul de afaceri din Drăgăneşti, Cristinel Coman, reţinut şi arestat preventiv cu ceilalţi membri ai ,,lotului Anghel”, nu este un necunoscut bulibaşei din Drăgăneşti. El îi este, potrivit unor surse demne de încredere, chiar nepot lui Radu Gheorghe. Şi, mai susţin sursele noastre, a ajuns să facă afaceri cu Primăria Caracal prin intermediul Bulibaşei. Potrivit rechizitorului procurorilor, Cristinel Coman, ar fi fost reţinut pentru că…marfa livrată de el nu ar fi fost în realitate livrată municipiului Caracal. Bulibaşa susţinea în momentul judecării măsurii de arestare preventivă a celor 15 inculpaţi din acest caz că ,,băiatul a livrat marfa, dar nenorociţii din primărie ar fi împărţit-o între ei”. Oamenii legii cred însă că este vorba de recepţionarea unor coşuri de gunoi care nu ar fi fost niciodată livrate municipalităţii. Acesta ar fi fost motivul inculpării rudei bulibaşei. Bunurile în cauză ar fi fost recepţionate în vederea decontării contravalorii contra unui comision.

Dacă la stabilirea mărimii acestuia s-ar fi ,,stricat” relaţiile dintre Cristinel Coman şi ,,pilele lui” în Primăria Caracal, vom afla anul viitor, când va debuta judecarea cauzei în care sunt învinuiţi foşti şi actuali angajaţi ai administraţiei caracalene în frunte cu fostul edil, pentru devalizarea bugetului local cu vreo 5 milioane de lei, pe parcursul a mai multor ani.