Senatorii PSD, în excursie pe meleagurile noastre

56

Aproximativ 40 de senatori PSD au lăsat baltă discuţiile privind bugetul pe anul viitor aflat pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate reunite şi au răspuns pozitiv invitaţiei lui Darius Vâlcov, aflându-se săptămâna trecută într-o  excursie în judeţul Olt. Cică au venit să afle problemele specifice administraţiilor locale de pe la noi dar şi nevoile locuitorilor din această zonă astfel încât iniţiativele pe care le vor avea pe viitor să răspundă cerinţelor acestora.

Şi dacă tot era o… vizită de lucru, în care organizatorii au vrut să îmbine utilul-discuţiilor cu primarii, cu plăcutul-vizitării teatrului din Caracal, unii aleşi social-democraţi au considerat că se impune să-şi ia şi secretarele cu ei. Evident, transportul acestora, spre ,,punctele turistice” prinse în programul PSD-ist stabilit de Vâlcov, nu se putea face cu autocarul ,,ales” pentru senatori, motiv pentru care s-a apelat la cel al echipei de fotbal pentru plimbarea… domnişoarelor.

Excursia aleşilor social-democraţi în Olt a început cu un scurt popas la sediul CJ Olt unde mai marii organizaţiei judeţene le-au pregătit o întâlnire cu ziariştii. După ce s-au lăudat unii pe alţii, aleşii PSD-işti au vrut să răspundă şi la întrebările ziariştilor. Cum totul părea o chestiune care nu avea nimic de-a face cu scopul declarat, nici oamenii de condei nu au avut întrebări… Că doar nu se cădea să-i ia la rost cu privire la plimbarea prin judeţ în loc să vadă cum pot repartiza mai judicios sumele subţiri prinse în bugetul pe 2014, în dreptul Educaţiei sau Sănătăţii.

Dacă şi-au început vizita cu o întâlnire cu ziariştii, aleşii PSD-işti şi-au încheiat-o cu o petrecere. S-a mâncat şi s-a băut bine, s-a cântat de toate şi s-au spus multe glume deocheate. A fost o atmosferă deosebită, incomparabilă cu viaţa pe care o duc oltenii astăzi, în ciuda promisiunilor făcute în urmă cu un an când făceau care mai de care promisiuni privind cantitatea de lapte şi miere ce vor fi incluse în reţeta pentru bunăstarea românilor.

Dincolo de ineficienţa acestei deplasări pentru activitatea viitoare a demnitarilor PSD din Senat, ceva bun tot s-a întâmplat. Primarii, cel puţin cei din sudul judeţului, au mai dat ochii cu unii parlamentari de Olt care au uitat de ce se află în parlament şi pe cine reprezintă acolo. Vorbim aici de nişte deputaţi că senatorul Şova, ajuns în Camera Superioară a Parlamentului nici nu poate fi vorba… a fost prea ocupat ca să se sinchisească să ajungă prin judeţ. Mai ales de când prietena care i-a oferit un copil şi-a stabilit domiciliul la Londra cu ajutorul colegilor de guvern. Ce nu ştim dacă mama fiicei lui Şova şi-a tras şi ea bonă filipineză după modelul social-demcorat lansat de liderul PSD Victor Ponta. Dar, vom afla. Promitem!