Sediul PMP Olt inaugurat de Funeriu cu… reproşuri

66

Tânăra organizaţie olteană a Partidului Mişcarea Populară şi-a inaugurat zilele trecute sediul, în prezenţa fostului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, consilier prezidenţial şi fondator al formaţiunii politice, şi a secretarului executiv Gelu Vişan.

Efortul făcut de liderul organizaţiei Marian Vasile, primarul comunei Studina, ca totul să fie ,,ca la carte”, la acest eveniment ce s-a dorit deosebit, a fost ,,spulberat” de gafa consilierului lui Traian Băsescu. Aşa cum s-a mai întâmplat şi pe vremea mandatului guvernamental, fără o documentare prealabilă, Funeriu s-a pus pe… tras concluziile. Una dintre ele a fost şi cea care-i vizează pe ziarişti. Potrivit fostului ministru, ziariştii din Olt ar fi cu toţii vânduţi celor aflaţi la putere pentru că… nu ar fi semnalat datoriile statului condus de dr. Victor Viorel ( n.r. Ponta) faţă de elevii navetişti.

Evident că o astfel de gafă nu putea trece neobservată. Mai ales că subiectul, dealtminteri foarte ,,subţire” chiar fusese abordat. Cel puţin de noi. Deşi a conştientizat pe moment gafa făcută, cerându-şi scuze la finalul conferinţei de presă, pe Funeriu l-a apucat iar ,,apoplexia” şi s-a dezlănţuit pe Facebook, a doua zi, că doar pentru acest lucru îl plătim în scaunul de consilier prezidenţial – să inaugureze sedii de organizaţii şi să transmită mesaje pe Facebook.

Potrivit lui Funeriu, ziariştii au făcut istericale la inaugurarea sediului… Chestiunea cu istericalele e cam la fel cu geniul feminin al substantivului ,,deservicii” sau cu conferinţa în care-i şoptea subalterna, conferinţă în care a încercat, luându-ne drept proşti, că era de fapt o videoconferinţă şi i se spusese răspunsul la o întrebare adresată adjunctei Oana Badea…

Văzând prestaţia lui Funeriu de la Slatina nu ne mai miră de ce, la un moment dat, mai marii PMP au fost la un pas de a-l schimba pe Marian Vasile cu… PSD-istul Costinel Alecsandrescu: pentru că habar nu au ce este în teritoriu sau de ce partidul creşte precum merge melcul.

Că Funeriu a bătut câmpii cu referirile sale la ziariştii din media locală o demonstrează chiar discursul colegului său Gelu Vişan, care le-a vorbit celor prezenţi la eveniment despre nelegiuirile guvernaţilor dezvăluite de… ziariştii locali. Şi despre ,,zestrea lăsată moştenire de Darius Vâlcov”, amintită tot de vânduţii ziarişti locali.

Că fiecare pădure are uscăturile ei, nimeni nu neagă, dar de aici şi până la a vedea că nu mai este nicio frunză verde este deja prea mult. Mai ales să faci pe deşteptul când chiar nu reuşeşti să dovedeşti că ai IQ mai mare decât media naţională.

Lăsând prestaţia lui Funeriu la o parte că şi aşa i-am acordat prea multă atenţie, trebuie spus că pentru alegerile europarlamentare şi pezidenţiale, popularii din mişcarea oltenească a lui Marian Vasile au primit target: 20% din voturi. Cică ar exista o şansă ca Dreapta să dea preşedintele în persoana unui popular din mişcarea iniţiată de consilierii preşedintelui Băsescu. De unde au ajuns la o astfel de concluzie, nu ştim să vă spunem. Ştim, însă, că nici popularii nu au habar despre vreun studiu care să lase măcar această impresie.