Procurorul Niculăiţă rămâne în arest preventiv

58

Mijlocul lunii noiembrie a adus Oltul, în general, şi Caracalul, în special, în atenţia întregii ţări prin arestările ,,de primă mână” făcute de oamenii legii. Iacon Niculăiţă, un tânăr procuror de pe lângă Judecătoria Caracal a ajuns în arest şi îşi ia adio de la carieră după ce procurorii DNA – Serviciul Teritorial Craiova l-au reţinut pentru luare de mită iar judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au menţinut hotărârea colegilor lor de la Curtea de Apel Craiova de instituire a arestului preventiv, respingând recursul înaintat de acesta.

Niculăiţă a fost prins în flagrant, pe 10 noiembrie, în timp ce primea suma de 6.000 de euro de la un denunţător-învinuit pentru fapte penale grave, în schimbul promisiunii de a interveni pe lângă un coleg procuror de la  Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în vederea admiterii unor probe în favoarea sa, care să conducă la schimbarea încadrării juridice şi, implicit, la o pedeapsă mult mai mică, fără privare de libertate.

Potrivit procurorilor DNA, colegul lor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal mai luase cu un an înainte de la denunţător suma de 5.000 euro în schimbul promisiunii de a nu dispune urmărirea penală în acelaşi caz. Surse din rândul anchetatorilor susţin că la percheziţiile efectuate la locuinţa şi biroul procurorului, dar şi în maşina acestuia s-ar fi descoperit sume importante de bani dar şi indicii care-i conduc pe aceştia la concluzia că denunţătorul nu era singurul păgubit de Neculăiţă. Aceleaşi surse mai afirmă indiciile descoperite arată că procurorul din Caracal nu era la prima faptă de acest fel.

Fostul magistrat este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă calificată şi luare de mită. Anchetatorii vor să stabilească de la câte persoane tânărul procuror a mai pretins şi primit foloase necuvenite în ultimii ani.