Predoiu, desemnat prezidenţiabil şi de PDL-iştii din Oltenia

59

Prim-vicepreşedintele PDL şi premierul guvernului alternativă, Cătălin Predoiu, a câştigat week-end-ul trecut alegerile interne desfăşurate în Oltenia în vederea desemnării prezidenţiabilului partidului la scrutinul de anul viitor. Predoiu a câştigat competiţia, la nivelul jdueţului Olt cu aproape 97%, doar 3,12% din cei peste 3000 de PDL-işti care au ales între el şi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, l-au preferat pe ultimul. Scoruri bune, peste media obţinută în celelalte regiuni ale ţării au fost obţinute de Predoiu şi în Dolj şi Mehedinţi, unde peste 85% dintre cei chemaţi să voteze l-au preferat în detrimental lui Falcă. O notă discordantă au făcut democrat liberalii din Vâlcea unde Cătălin Predoiu a fost votat de 57% dintre cei care şi-au exprimat obţiunea în timp ce Falcă a fost preferatul a 43% dintre aceştia.

Peste 3200 de delegaţi democrat liberali au luat cu asalt sâmbătă cele cinci secţii de votare amenajate în sediile PDL din Slatina, Caracal, Corabia, Balş şi Scorniceşti, pentru a-şi exprima obţiune între Predoiu şi Falcă, cei doi candidaţi la funcţia de prezidenţiabil al partidului.

Despre scrutinul intern, atât membri de partid cât şi liderul organizaţei judeţene Siminica Mirea, susţin că este de bun augur pentru partid şi va conduce la creşterea partidului în preferinţele electoratului.

,,Este pentru prima dată când PDL îşi desemnează astfel candidatul la funcţia supremă în stat. Avem o campanie internă în care s-au înscris doi colegi-Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă şi am avut o competiţie frumoasă, în care fiecare dintre competitori a avut parte de şanse reale. Amândoi şi-au putut prezenta în cele mai bune condiţii, cel puţin la Olt, moţiunile cu care s-au înscris în competiţie”, a afirmat Siminica Mirea în ziua scrutinului de la Olt.

Ultima confruntare în această competiţie de catifea din interiorul PDL, în vederea desemnării prezidenţiabilului portocaliu, a avut loc la Slatina, la mijlocul săptămânii trecute. Predoiu şi Falcă şi-au prezentat moţiunile cu care au intrat în această bătălie internă în faţa a aproape 500 de colegi din judeţ.

Nu au arătat cu degetul, nu au înjurat şi nici nu au aruncat cu pietre în actuala putere, ci doar şi-au spus punctul de vedere despre cum văd ei preluarea puterii de către Dreapta şi cum ar trebui să se acţioneze ca viitorul preşedinte să fie un democrat-liberal.

Cele două moţiuni prezentate de Predoiu şi Falcă nu se exclud, ci se completează. Singurul punct care pare să fi făcut diferenţa este cel legat de taberele reprezentate de cei doi candidaţi: Predoiu-oamenii lui Blaga, noul lideri PDL, şi Falcă, reprezentantul grupării care-l vor revenit în partid pe Traian Băsescu. Şi nu oricum, ci în fruntea partidului pe care preşedintele l-a adus la putere prin victoria obţinută de el, şi Alianţa DA, în 2004