Ziarişti importanţi la mâna lui Vâlcov

47

Mai zilele trecute, senatorul de Olt-Darius Vâlcov, şeful comisiei speciale pentru Roşia Montană, întrebat fiind de lista persoanelor publice care s-au plimbat prin străinătate pe banii firmei, a scos ,,păsărica din gură”. Potrivit acestuia, pe celebra listă nu se află politicieni, ci ziarişti. Conform afirmaţiilor acestuia, lista poartă inscripţia de ,,secret de serviciu”, fapt ce-l împiedică să facă publicele numele ziariştilor care s-au plimbat aiurea prin lume, cică pentru a vizita minele de aur.

“Pentru ştiinţa dumneavoastră nu vă pot spune ce este în documente, dar vă pot spune ceea ce nu este, şi anume nu am găsit niciun parlamentar actual sau membru al Guvernului care să fi făcut parte din aceste deplasări în diferite ţări la diferite mine. Nu sunt nici foşti parlamentari, nici politicieni. Lista conţine foarte multe, foarte multe nume din mass-media”, a susţinut, săptămâna trecută, Darius Vâlcov.

 “Lista a fost pusă la dispoziţia tuturor membrilor comisiei şi fiecare a consultat-o. Ea nu e publică pentru că a venit într-un document pe care scrie «Secret de serviciu» şi suntem obligaţi prin lege să nu divulgăm acele date. Noi trebuie să respectăm legea. Avem acces la nume, dar nu le putem face publice”, a mai adăugat senatorul de Olt.

Aşadar, Vâlcov ştie care sunt ziariştii plătiţi de Roşia Montană pentru a face lobby acestui proiect, dar nu-i spune. Poate însă să-i strângă cândva cu… uşa.