Ştirbu se retrage din Comisia pentru Roşia Montană

63

Deputatul de Olt Gigel Ştirbu, totodată şi membru în Comisia Specială pentru Roşia Montană, pare tot mai aproape de a părăsi această comisie întrucât nu este de acord cu actualul proiect referitor la această zonă, chiar dacă între timp s-au mai adus unele amendamente şi s-a schimbat numele proiectului.

„Vreau să se înţeleagă bine, nu sunt împotriva exploatării minereului la Roşia Montană, ci împotriva acestui proiect care este acum la comisie. Au fost votate şapte articole până acum, iar eu nu sunt de acord cu ele. Urmează ca legea să fie schimbată în totalitate şi să se facă una privitoare la toate exploataţiile miniere. Dacă în USL se va ajunge la un consens şi se va decide ca reprezentanţii din această comisie specială să fie de acord cu aceste modificări eu mă voi retrage din comisie.

Am spus că nu sunt de acord cu acest proiect sau cu un altul din caare România să nu câştige. Cu ce se întâmplă acum acolo, România nu are garanţia că în acea zonă există posibilitatea de dezvoltare durabilă, nu există garanţii certe pentru mediu, pentru patrimoniul cultural. În final, repet, dacă USL va cere să votăm proiectul în actuala variantă, eu mă voi retrage din comisie”, a spus deputatul Gigel Ştirbu.