Şova, făcut şah mat de Macovei

62

Europarlamentarul Monica Macovei a anuntat zilele trecute, printr-un comunicat de presă, că  Tribunalul Bucureşti a admis plângerea depusă de ea şi de mama ei pe numele lui Dan Sova, care afirmase că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost „general de securitate” şi „şeful securitaţii Giurgiu”.

Monica Macovei precizează că singura legătură profesională pe care tatăl ei a vut-o cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a fost pedagog în această localitate. „Dan Şova duce o bătălie politică murdară, împroşcand cu noroi inclusiv asupra memoriei tatălui meu”, afirma europarlamentarul cu mai mult timp în urmă. Tot atunci, europarlamentarul PDL anunţa că l-a acţionat în judecată pe Şova pentru afirmaţiile „mincinoase” pe care le-a făcut la adresa tatălui ei, Vasile R. Gherghescu.

„I-am cerut domnului Dan Şova să prezinte dovezi pentru afirmaţtiile calomnioase pe care le-a făcut la adresa tatălui meu, dar nu are nicio dovadă”, a spus atunci Monica Macovei. Şi, a avut dreptate. Ministrul-parlamentar de Olt nu a prezentat nici public şi nici în faţa judecătorilor dovezile solicitate de Macovei. Aşa că judecătorii i-au dat câştig de cauză fostului ministru al Justiţiei. Rămâne de văzut dacă Victoria va fi consfiinţită şi de judecătorii instanţei superioare şi ce sumă va solicita Macovei şi mama ei drept despăgubiri. Aşa, din curiozitate şi nu din grijă faţă de Şova care are, fără doar şi poate, de unde plăti.