Planurile democrat-liberalilor, dezvăluite de Blaga la Slatina

46

 Vasile Blaga, preşedintele PDL, a declarat la Slatina, în cadrul unei conferinţe de presă, că democrat liberalii nu vor intra la guvernare cu nici una dintre componentele USL.

Liderul fostului partid de guvernământ, alături de prim-vicepreşedintele Andreea Paul, vicepreşedinţii Marian Jean Marinescu şi Gheorghe Ştefan au participat zilele trecute la reuniunea regională a democrat-liberalilor din Oltenia, dar şi cu activul de partid din Olt.

“PDL este un partid curat, puternic, care se remobilizează pentru a ajunge din nou la guvernare, dar doar prin alegeri. Doar prin alegeri şi nu altfel. PDL nu va intra la guvernare cu nici una din componentele USL. Noi vom participa la guvernare doar după viitoarele alegeri generale, atunci când vor avea ele loc”, a declarat Blaga.

El a mărturisit, răspunzând unei întrebări, că îşi doreşte ca USL să mai dureze pentru ca PSD şi PNL să plătească împreună pentru minciunile spuse românilor.

,,Să rămână împreună şi să plătească împreună toate promisiunile electorale neonorate. De aceea sunt mai puţin preocupat de soarta lor, mă preocupă soarta PDL”, a declarat preşedintele PDL.

Blaga, ca şi colegii săi din fruntea PDL, nu a scăpat ocazia să critice activitatea guvernului condus de Victor Ponta, în special din punct de vedere al evoluţiei economiei. Potrivit acestuia ,,…în ţară, locurile de muncă sunt cu 52.000 mai puţine decât anul trecut pe vremea asta, fiindcă din păcate ne conduce un guvern al insolvenţei, un guvern care nu are priorităţi, care nu doar că nu reuşeşte să creeze un milion de locuri de muncă, aşa cum se promitea în campanie, ci din păcate s-au pierdut şi 52.000 din cele care existau”.

Preşedintele democrat-liberalilor a susţinut că partidul pe care-l conduce nu se rezumă doar la critici. ,,… am avut o întâlnire cu Victor Ponta, cu USL-ul acum două săptămâni, în care le-am prezentat propunerile noastre de relansare economică, un set de zece măsuri pentru reducerea fiscalităţii, reducerea poverii pentru angajator, măsuri pentru care trebuie curaj, dar Victor Ponta poate fi acuzat de orice, mai puţin de curaj. Noi le-am prezentat modelul nostru economic care întotdeauna şi-a dovedit viabilitatea. (…) PDL este în opoziţie cu USL, dar nu este în opoziţie cu România. Nu putem sta pasivi să vedem cum cade economia românească, cum sunt prigoniţi cei care creează locuri de muncă”, a mai spus Blaga.