Nu-i de vise rele cu Toma guvernator

47

 În urmă cu vreo lună, apele pe scena politică locală au fost agitate de nişte speculaţii mass-media. Cel puţin aşa au fost catalogate informaţiile privind posibila candidatură a fostului lider PSD Olt, acum mai mare prin UNPR, senatorul Ion Toma, la funcţia de guvernator al Olteniei. Cea mai mare nelinişte a fost provocată de aceste informaţii în rândul social-democraţilor de pe la noi, unde la importantul post nu doar că aspiră, dar trag şi tot felul de sfori, cel puţin doi membri importanţi de la Olt: preşedintele organizaţiei judeţene Paul Stănescu şi senatorul Darius Vâlcov.

Nici liberalilor nu le-a fost pe plac ceea ce scriau colegii mei, dar nu s-au arătat. Sunt şi prea mici pentru a pretinde o astfel de funcţie.

Nu am comentat nimic la acea vreme pentru că am lăsat lucrurile să se aşeze, spiritele să se liniştească şi guvernanţii să se decidă dacă merg sau nu mai departe cu o regionalizare care declanşează lupta între baronii locali. Acum am luat la ,,tocat” situaţia şi am ajuns la concluzia că informaţia care i-a băgat în ,,trepidaţii” în special pe mai marii PSD Olt nu este deloc lipsită de suport logic.

Şi iată de ce:

UNPR este aliatul PSD în Alianţa de Centru-Stânga şi se vor prezenta împreună la alegerile europarlamentare. Mic sau nu, pentru acest lucru, partidul condus de naşul Gabriel Oprea va primi ceva la schimb şi acel ceva pot fi nişte posturi de guvernatori. Nu multe, unul la nivel naţional. El, postul, ar putea fi oferit în zonele fierbinţi pentru social-democraţi. Iar Oltenia este una dintre acestea.

În UNPR, pentru această zonă, pentru o astfel de funcţie, nu pot emite prea mulţi membri pretenţii. Ca să fie luat în consideraţie în vederea cocoţării în scaunul de guvernator, un UNPR-ist trebuie să îndeplinească mai multe criterii precum – ocuparea unei funcţii importante în structura centrală de conducere, referinţe privind capacităţile organizatorice, performanţe politice în bătăliile politice duse, reprezentant al zonei, etc. Iar, Ion Toma îndeplineşte pe deplin aceste criterii.

Având în vedere cele arătate mai sus, să mai zică vreun politican că o eventuală nominalizare a lui Ion Toma pentru funcţia de guvernator este doar o fumigenă lansată de ziariştii apropiaţi acestuia.