Ionuţ Ivan, vicepreşedinte la nivel naţional

55

Sâmbătă, la Braşov, în cadrul congresului TSD, s-a produs o schimbare totală de echipe şi generaţii în fruntea tineretului social-democrat. Deputatul PSD Mihai Sturzu a fost ales sâmbătă la Congresul de la Braşov preşedinte al Tineretului Social Democrat, el preluând mandatul de la actualul şef al organizaţiei, în prezent ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Surprinzător, din ,,gaşca” lui Mihai Sturzu mai face parte, printre alţii, şi Ionuţ Ivan, de la Olt, alături de Ioana Pop, aleasă preşedinte executiv, Gabriel Petrea – secretar general, Marius Dunca – preşedinte al Consiliului Naţional şi Andrei Tinu – vicepreşedinte. Reprezentantul TSD-iştilor olteni-Ionuţ Ivan, a fost ales în funcţia de vicepreşedinte, nu pe regiune, ci pe domeniu de activitate.

,,Este adevărat, Ionuţ Ivan a fost ales în funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al TSD. În perioada următoare se va decide şi domeniul de activitate ce va fi coordonat de reprezentantul nostru. Este cea mai importantă funcţie deţinută vreodată de un tânăr social-democrat de la Olt”, a afirmat prim-vicepreşedintele PSD Olt, Marius Oprescu.

La Congresul TSD de la Braşov au fost prezenţi: preşedintele PSD, Victor Ponta, precum şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi şeful Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

“Evident că am o relaţie specială cu tineretul social-democrat pentru simplul motiv că, fără prea multă modestie, e într-un fel creaţia mea”, a declarat Ponta care a plecat de la Congres şi cu un cadou special: o colivie pentru cuc pe care era afişat mesajul “AMR 61 de săptămâni”, aluzie la candidatura lui Ponta la funcţia de şef al statului.