S-a selectat EXCELENŢA

Centrul de Excelenţă, locul în care copii valoroşi ,,cumulează plus valoare"

108
Mii de elevi din şcolile din Olt, cu rezultate deosebite la concursurile şi olimpiadele şcolare şi-au dorit să facă parte din grupele de pregătire ale Centrului Judeţean de Excelenţă. Dorinţa multora dintre ei a fost îndeplinită, reprezentanţii învăţământului din judeţ luând mai multe măsuri care să le permită cât mai multora dintre ei să li se împlinească visul.

 

Printre elevii care şi-au dorit să facă parte din grupele de excelenţă constituite la nivelul judeţului Olt s-au numărat şi cei care au avut acest statut în anul şcolar 2012-2013. 

Numărul mare de solicitări venite din partea elevilor pentru grupele de excelenţă a determinat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt să crească numărul de grupe, dar şi disciplinele pentru care au fost formate aceste de grupe de excelenţă.

Din dorinţa de a facilita accesul la grupele de excelenţă pentru elevii merituoşi din oraşele mici, dar şi din mediul rural, astfel de grupe au fost formate în mai multe localităţi din judeţ: Slatina, Caracal, Corabia şi Balş.

,,În acest an am decis constituirea a 77 de grupe de excelenţă, fiecare grupă fiind alcătuită din câte 15 elevi”, a susţinut Felicia Man, inspectorul şcolar general al IŞJ Olt.

Cele mai căutate grupe de excelenţă au fost cele de matematică, urmate de cele de chimie, fizică, română şi geografie.  

Pentru a permite cât mai multor elevi să frecventeze aceste grupe de excelenţă, conducerea Centrului de Execenţă a adus modificări la criteriile de selecţie şi a limitat participarea elevilor la o singură grupă.

,,Vom încerca să găsim soluţii pentru ca elevii cu adevărat extraordinari prin rezultatele lor şcolare la mai multe materii să poată să frecventeze grupele la aceste discipline. Şi aş avea un exemplu concludent. Este vorba de Ionuţ Voinicu. Obţinerea medaliei de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului presupune cunoştinţe de excepţie la patru discipline. Mi se pare corect ca el să poată frecventa patru grupe, câte una pentru fiecare disciplină”, a afirmat Aurelia Tănase, directorul Centrului Judeţean de Excelenţă.