„Nu sunt perfectă!”

83

Elena de la Madinga răspunde atacurilor din presa tabloidă

 

Solista trupei Mandinga, caracaleanca Elena Ionescu, a postat cu ceva timp în urmă pe pagina de Facebook a trupei o imagine alb negru cu ea, însoţită de o reacţie suprinzătoare la articolele pe care tabloidele le-au scris în ultima vreme: “Da! Am sânii mici, am probleme cu tenul şi sunt destul de departe de o silueta anorexică. Acest lucru nu a împiedicat proiectul MANDINGA să atingă performanţe greu de imaginat pentru mulţi artişti. Sunt mândră PENTRU CĂ SUNT OM şi nu mă ruşinez să recunosc acest lucru. De multe ori oboseala şi stresul îşi spun cuvântul, iar asta din păcate, în cazul meu, este vizibil la nivelul tenului… Imaginea este însă extrem de importantă pentru un artist şi consider benefic interesul presei în această direcţie. Deşi referirea la epilat a fost uşor răutăcioasă, imaginile demonstrând contrariul, le mulţumesc colegilor jurnalişti şi sunt conştientă ca noi, artiştii, le datorăm într-o proporţie semnificativă notorietatea de care ne bucurăm.

În ceea ce priveţte imaginea trupei Mandinga, pot să vă spun doar că vă pregătim o surpriză de proporţii!”, scrie Elena Ionescu pe Facebook.

Solista născută în cel de-al doilea municipiu al judeţului Olt era acuzată de Libertatea că apare neîngrijit în public, tabloidul susţinând că are imagini în care se vede că nu se epilează la subraţ, însă în realitate pozele dezvăluiau doar o zona uşor iritată. Nu este prima dată când apariţiile artistei sunt aspru criticate de tabloide. Elena a mai fost acuzată pentru ţinutele ei, aspectul corpului sau sau modul în care se mişcă pe scenă. Reacţia de acum a vedetei vine ca răspuns la seria de atacuri lansată de presa de scandal, fiind prima luare de poziţie oficială în acest sens.

Este pentru prima dată când Elena are o reacţia la dresa celor scrise despre ea în preasa tabloidă: „Sunt mici răutăcisme ale presei pe care am încercat să le ignor, să nu le pun la suflet. Asta e, Dumnezeu mi-a dat foarte mult păr. Astea sunt doar detalii şi, dacă vrei să te iei de un om, te iei şi dacă vezi un fir de păr la sprâncene. Eu nu aş face aşa ceva, nu aş putea să nu mă epilez, dar pamenii care sunt bruneţi au puf pe faţă.

Din păcate, toată lumea are probleme în viaţa asta. Da, am probleme şi cu tenul pentru că stilul meu de viaţă este dezorganizat. Nu am timp de anumite lucruri necesare unei femei, le neglijez pentru că muncesc foarte mult. Merg la un doctor, mi s-a spus că sunt foarte obosită, să nu mai pierd nopţile, dar nu am cum. Şi ca să urmez un tratament, ar trebui să nu mă mai machiez deloc, iar în lumea artistică e imposibil.

Nu sunt perfectă, nu sunt manechin şi nici foarte frumoasă nu sunt. Nu îmi doresc să fiu perfectă şi îmi place să cânt, atât. Probabil, atunci când nu ai lucruri «wow» sau picanterii despre un om, găseşti detaliile astea, care sper să se termine la un moment dat. Mie nu îmi place să fac schimbări la corpul meu, nu am făcut nimic până acum şi probabil asta este o problemă”, a spus Elena.

 

Educaţie militară…

Bruneta de la mandinga este singurul copil la părinţi.  Mama ei, Constantina, profesor inginer în tehnologia industriei uşoare şi tatăl ei, Corneliu Ionescu, ofiţer în rezervă al armatei române, au crescut-o cum au putut mai bine, după reguli stricte, astfel că Elena era cunoscută ca fiind una dintre cele mai cuminţi fete de prin oraş. Educaţia „militară” pe care a primit-o Elena în familie a lăsat, fără îndoială, urme, solista fiind şi azi foarte disciplinată.

 Femeie modestă, profesoara Constantina a acceptat cu greu să vorbească despre fiica ei, dar a făcut o destăinuire la care puţină lume s-ar fi aşteptat, şi anume că Elena este, la 24 de ani, încă virgină.

„Toată lumea spune de fata mea că are iubit. Da, are un prieten, Marian, şi se înţeleg foarte bine, dar nu e şi iubitul ei. Iubit înseamnă altceva, adică să te gândeşti la măritat sau să te tăvăleşti prin cearşafuri. Or, fata mea nu face aşa ceva!”, a spus ea mama Elenei

De-a lungul timpului Constantina făcut mai multe declaraţii care au pus presa pe jar, dar asta numai pentru că unii aşa zişi jurnalişti vor să scoate o ştire de senzaţie din nimic, chiar modificând realitatea.

„Nu am ce să-i reproşez mamei mele! O iubesc şi o respect. Îmi pare rău că trebuie să treacă prin asemenea experienţe. Mama a fost victima unui circ mediatic în care i s-au pus în gură şi i-au fost răstălmăcite nişte vorbe, pentru a deveni o ştire «bombă»!

Aşa au făcut şi când au spus că voi fi dată afară din trupă. Nici măcar în glumă nu s-a discutat despre acest lucru. A fost o invenţie a tabloidelor. Mă înţeleg foarte bine cu ceilalţi şase băieţi din Mandinga, cu impresarul nostru, Sergiu Stoiadin, şi cu ceilalţi oameni alături de care formez o echipă. Mandinga este o familie unită, frumoasă, şi exact aşa mă simt alături de ceilalţi”, spune Elena care a mai precizat că fanii trupei vor avea parte în curând de câteva surprize din partea formaţiei Mandinga.

„Alături de Mandinga pregătesc mai multe surprize. Trupa tocmai a prezentat o nouă identitate, patru concepte de show şi avem un album nou, lansat în vară, «Club de Mandinga», pe care îl promovăm în concerte.

Mă concentrez asupra acestor lucruri şi vreau ca totul să iasă perfect pentru că fanii Mandinga merită tot ce-i mai bun”.

 

Elena va fi prezentă la Montreux Jazz Festival

Mandinga a susţinut la sfârşitul lunii trecute primul său concert la Londra. Piesele vesele ale trupei i-au încălzit chiar şi pe cei mai “posh” britanici. Din program nu a lipsit cel mai nou hit Mandinga, lansat alături de Muneer, “Bling“, dar şi alte piese cunoscute de pe albumul “Club de Mandinga“, lansat în 2012.

Mandinga a primit, de asemenea, invitaţia de a participa la ediţia 47 a prestigiosului Montreux Jazz Festival. Anunţul a fost făcut de Ciupi şi El Nino în cadrul emisiunii Apropo TV realizate de Andi Moisescu. De-a lungul anilor pe scena festivalului au urcat legende ale industriei muzicale precum B.B King, Nina Simone, Ella Fitzgerald, Led Zeppelin, Pink Floyd, Frank Zappa, Deep Purple şi Prince. Ediţia cu numărul 47 a Montreux Jazz Festival a avut loc anul acesta în perioada 5 – 20 iulie în Elveţia şi a reunit pe aceeaşi scenă artişti precum: Prince, Leonard Cohen, Green Day, Brian May, Deep Purple, Joe Cocker şi Diana Krall.