Crâmpoia, singura comună… liberă de PSD

210

Comuna Crâmpoia a îmbrăcat de Sfiinţii Constantin şi Elena, pentru a doua oară, straie de sărbătoare. La evenimentul organizat de autorităţile locale, la iniţiativa edilului Ionel Mirea, singurul primar democrat-liberal, au luat parte o serie de invitaţi, cel mai cunoscut fiind însuşi preşedintele PDL Vasile Blaga, însoţit de vicepreşedintele partidului-Romeo Raicu şi lidera organizaţiei de femei-Cristina Trăilă. Alături de primarul democrat-liberal s-au mai aflat şi membrii Biroului Permanent Judeţean al organizaţiei oltene şi preşedinta acesteia, Siminica Mirea.

 

Spectacol de excepţie

Localnicii au avut parte de ziua lor de un spectacol extraordinar, susţinut de mulţi artişti îndrăgiţi. Pe scena special amenajată pe terenul de fotbal din localitate, au urcat, rând pe rând, pe lângă membrii ansamblului de dansuri din localitate şi reprezentanţii localităţilor din împrejurimi,  Ionuţ şi Doiniţa Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Marcela Fota, Claudia Ghiţulescu, Verginica Neagu, Emilia Dorobanţu, Nina şi Nicu Spânu, dar şi membri Ansamblului Casei de Cultură ,,Ileana Constantinescu” din Drăgăneşti Olt, acompaniaţi de taraful de la Iancu Jianu.

Pentru că vremea nu a fost doar foarte frumoasă ci şi extrem de călduroasă, organizatorii au avut inspiraţia de a amplasa în zonă mai multe corturi de dimensiuni mari sau umbrele sub care localnicii care au dorit să participe la manifestări să se adăpostească de soarele arzător şi să poată servi tradiţionalii mici şi răcoroasa bere oferită de comercianţii prezenţi la sărbătoare.

 

Cu trăsura la plimbare

Inivtaţii de seamă ai primarului Ionel Mirea au avut parte de un tratament special. Întâmpinaţi în faţa sediului administraţiei locale, aceştia au fost transportaţi la locul de desfăşurare a evenimentului în mai multe caleştile, frumos împodobite, fiind însoţiţi de membrii ansamblurilor de copii din zonă. Deplasarea s-a făcut pe muzica fanfarei din localitate care a mers înaintea trăsurilor, dând parcă de veste sătenilor că petrecerea câmpenască, promiăs anul trecu, la prima ediţie, de alesul lor, este pe punctul de a începe.

Surpriza oferită de primarul democrat-liberal le-a stârnit invitaţilor amintiri plăcute. Liderul PDL Vasile Blaga a declarat pentru TVR că deplasarea cu caleaşca i-a adus aminte de copilărie, perioadă pe care şi-a petrecut-o la ţară, în care s-a plimbat de multe ori cu caleaşca, bunicii săi fiind deţinătorii unui astfel de mijloc de deplasare.

,,Mă simt excelent la Crâmpoia. Iar plimbarea cu caleaşca mi-a adus aminte de copilărie. Atunci mă plimbam destul de des cu acest mijloc de deplasare pentru că aveau bunicii mei aşa ceva. Aşa, de când am intrat în politică, nu am mai făcut o astfel de deplasare”, a declarat Blaga, vizibil încântat.

 

Autorităţile judeţene şi parlamentarii…

Lupta politică la Olt nu pare să înceteze niciodată şi pentru niciun motiv. De cele mai multe ori, acesteia îi cad victimă chiar susţinătorii acelor politicieni de slabă calitate, care nu reuşesc să conştientizeze că, pentru binele tuturor, disputa politică trebuie dusă pe bază de idei şi doar în campaniile electorale. Aşa se face că, în ciuda faptului că primarul Ionel Mirea a trimis invitaţii numeorase, atât reprezentanţilor administraţiei judeţene, unor şefi de instituţii deconcentrate, dar şi parlamentarilor, nimeni nu le-a onorat cu prezenţa. Ba, mai mult, unii dintre aleşi au dat dovadă chiar de laşitate. Este vorba de preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, liderul social-democraţilor din judeţ, şi de subalternul său pe linie politică, subprefectul Emil Marinescu (chestia cu subprefecţii apolitici fiind o gogoaşă livrată fraierilor). Cei doi s-au deplasat la Crâmpoia cu intenţia de a participa la sărbătoarea localităţii doar că, văzându-l pe Vasile Blaga, au făcut cale întoarsă, dovedind pe lângă laşitate şi o totală lipsă de respect pentru cetăţenii acestei comunităţi care au votat de fiecare dată cu partidul înfiinţat de Ion Iliescu. După gestul lor, suntem siguri că la viitoarele scrutine electorale, PSD nu va mai primii nici măcar numărul de voturi cu care s-au ales în vara trecută.

 

Un primar de cuvânt

„În urmă cu un an de zile, pe 21 mai, îmi lansam candidatura pentru funcţia de primar şi, împreună, am decis atunci că, dacă voi deveni primarul comunei, ziua de 21 mai  să devină ziua comunei noastre. E o zi de sărbătoare, pe care o meritaţi cu toţii pentru munca pe care o depuneţi pentru această comună, o comună agroindustrială, în plină dezvoltare, o comună care ar trebui să fie luată drept exemplu de multe localităţi rurale  din acest judeţ şi chiar din ţară. În urmă cu un an, la alegerile locale, vă prezentam platforma program cu proiectele mele. Aţi avut încredere în mine, m-aţi votat, şi acum sărbătorim. Lucrurile s-au schimbat mult în bine în întreaga comună. Deocamdată nu sunt proiecte foarte mari realizate, însă avem proiecte foarte mari care au fost aprobate şi aşteaptă finanţarea precum introducerea apei şi canalizării, dar şi betonarea a şase kilometri de drum comunal. Alte proiecte, precum introducerea gazelor, modernizarea căminului cultural şi construirea unei noi grădiniţe se află în stadiul de proiectare. Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul viceprimarului, cu sprijinul Consiliului Local şi al dumneavoastră, al tuturor. Să ştiţi că mulţi au ajuns la concluzia că în Crâmpoia munca este la rang înalt, iar şomajul în scurt timp va fi pe cale de dispariţie. La mulţi ani tuturor!, astăzi de ziua comunei noastre, singura din judeţ liberă de PSD”, le-a transmis primarul Ionel Mirea celor peste 1000 de localnici prezenţi. 

 

Blaga: Să terminăm cu povestitorii

Localnicii au primit tot felul de felicitări şi urări de bine din partea liderilor democrat-liberali, prezenţi la evenimentele organizate cu ocazia zilei localităţii.

„V-aţi ales o zi minunată pentru a vă sărbători comuna, praznicul sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena, şi vă urez tuturor un sincer La mulţi ani!

Aţi avut mână bună când v-aţi ales primarul, viceprimarul şi Consiliul local.  Sunt oameni harnici, destoinici, care îşi fac foarte bine treaba şi care au reuşit, cu bani puţini, chiar foarte puţini şi fără ajutor, să facă deja lucruri frumoase pentru cei care i-au votat. De astfel de oameni ca domnul primar Ionel Mirea are nevoie România, de astfel de oameni are nevoie şi partidul nostru. Oameni care în primul rând să fie gospodari la ei acasă, că nu poţi gospodări ţara dacă nu faci nimic la tine acasă şi nu rămâne nimic după tine. De astfel de oameni harnici avem nevoie şi vă mulţumesc tuturor că i-aţi ales. Nu vreau să fac astăzi politică, este o zi de sărbătoare, dar mă gândeam că aveţi o comună dintr-un judeţ nu bogat, în care problema locurilor de muncă este în general rezolvată. Îmi dau seama dacă de 23 de ani toţi cei care am trecut pe la conducerea ţării reuşeam să aducem drumurile, autostrăzile până aici, cât de bine îi era acestei ţări. Din păcate, se împlinesc  azi-mâine 100 de ani de când am făcut România Mare şi nu avem nici un drum care să treacă munţii, pentru că nu s-ar opri cu investiţiile, cei care vin din vest, în Arad, în Bihor şi aşa mai departe, ci ar fi ajuns şi la dumneavoastră, în judeţele din sud. Iată câte lucruri sunt de făcut în ţara asta, iată câte lucruri va trebui să facem şi de aceea, repet încă o dată, va trebui să şi facem şi va trebui, mai ales, să promovăm şi în partid, dar şi în ţară, oameni care se ţin de cuvânt ca domnul primar Mirea. Să terminăm cu povestitorii! Ştim ce vi s-a spus, ştim ce aţi crezut, dar vedeţi cum trăiţi. Trăim mai bine şi Dumnezeu să ne ajute măcar el cu o ploaie, că văd că e bai şi aici ca de fapt în toată ţara. Iată că suntem tot la mila lui Cel de Sus, că de irigaţii tot n-avem parte, nici de drumuri peste tot, nici de apă şi canal, dar eu sper că domnul primar să îşi îndeplinească obiectivele. Vă doresc o zi bună, un an mai bun şi să vă dea Dumnezeu gândul bun, să vă convingem că pe noi va trebui data viitoare să ne votaţi. Cred că încet încet vă săturaţi de ăştia (n.r. USL). Mai ales după ce vor veni cu impozitele pe dumneavoastră de la 1 octombrie, că dacă aveţi trei vaci daţi milionul, dacă aveţi de la trei hectare în sus daţi milionul… Am fost şi noi la putere, dar chiar aşa multe prostii nu am făcut… La mulţi ani încă o dată şi Dumnezeu să vă ajute”, a spus Vasile Blaga.