Ascensiunea social-democratului Marius Oprescu este demnă de apreciat, având în vedere vârsta acestuia. Nu la fel stau lucrurile în ceea ce priveşte comportamentul său. Dacă tot a ajuns aproape în vârful politicii şi administraţiei locale, tânărul vicepreşedinte al CJ Olt şi prim-vicepreşedinte al PSD Olt, se pare că s-a gândit că poate face orice, de la a-şi promova amicii cu apucături, din câte se pare ilegale, dar şi să conducă pe drumurile publice braţ la braţ cu Bachus.
Amicul i-a ajuns după gratii
Florin Gabriel Berindei, unul dintre cei 11 arestaţi preventiv zilele trecute, considerat membru de bază al unei reţele de trafic de persoane, a lucrat, până nu demult, în cadrul Primăriei Piatra Olt. Prietenia cu vicele Oprescu, originar din Piatra Olt, a fost la un pas de a-l ,,arunca” în scaunul de şef al Serviciului de Evidenţă a Persoanei, din subordinea administraţiei locale, acolo unde fusese transferat recent. Doar că reprezentanţii statului care s-au ocupat de destructurarea reţelei lui Izdrăilă nu s-au lăsat impresionaţi de relaţiile lui Berindei şi l-au săltat înainte de a mai face proba scaunului de şef. Din informaţiile deţinute de noi, amicul vicelui Oprescu a fost o perioadă destul de lungă interceptat. Printre discuţiile lui Berindei cu amicii, care au ajuns în mâinile procurorilor DIICOT, se numără şi unele purtate cu şeful administraţiei judeţene. Dacă ele vor fi sau nu interesante pentru oamenii legii, vom afla în curând. Rolul amicului lui Oprescu ajuns după gratii, în cadrul reţelei, era acela de a-i sprijini pe colegii săi de afaceri în procurarea de documente false pentru persoanele minore pe care le trimiteau în Italia şi Anglia, unde le exploatau. Surse demne de încredere susţin că atenţia procurorilor cu privire la acest grup infracţional a fost atrasă de documentul fals prezentat de o româncă din Piatra Olt, la aeroport, atunci când vroia să se urce într-un avion cu destinaţia Londra.
Cu Bachus de mână
Ca şi cum nu ar fi suficiente emoţiile pe care i le-a creat amicul său, Oprescu şi-a mai creat singur şi altele. Mai zilele trecute, după ce s-a distrat bine şi a servit ceva alcool, la o nuntă la care avusese rolul de naş, Marius Oprescu, aflat la volanul unui autoturism care aparţine instituţiei pe care o reprezintă şi care a fost recent achiziţionat din fonduri comunitare, a fost implicat într-un accident. În urma acestui incident, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au fost rănite. Cel mai grav a fost femeia. Fără să ştie cu cine au de-a face, victimele au sunat la 112. Surpriza poliţiştilor şi a angajaţilor salvării ajunşi la faţa locului a fost mare, când au constatat cu cine au de-a face. Testarea vicelui Oprescu, de către omul legii trimis să rezolve cazul, a scos la iveală că acesta consumase alcool peste limita legală. Cum poliţistul sosit părea să nu fie interesat de ,,personalitatea lui”, Oprescu a pus mâna pe telefon şi a sunat unul dintre şefii de la Circulaţie. Aşa s-a ajuns la muşamalizarea cazului. După ce s-a decis ca accidentul să nu fie înregistrat, considerându-se doar o tamponare uşoară, s-au făcut presiuni asupra pasagerilor din maşina care a căzut victimă inconştienţei vicepreşedintelui Oprescu. În ciuda faptului că s-a ales cu leziuni destul de grave, printre altele alegându-se şi cu o ureche tăiată, femeia se teme să vorbească. La fel fac şi cei doi bărbaţi care erau în autoturism, alături de ea.
Cât despre maşina instituţiei, şifonată bine, ea a fost de atunci dusă la reparat. Nu într-un service cunoscut, ci într-un atelier de la Piatra Olt pentru ca despre incident să nu se afle. Iar tăcerea ,,meseriaşului” se cumpără, suntem siguri, cu o sumă frumuşică din bugetul judeţului, sumă care va reprezenta contravaloarea reparaţiei făcute