Alegeri parţiale la Brebeni

66

Prefectul Marin Ionică a constatat prin ordin încetarea mandatului edilului comunei Brebeni, Florentin Andronie, după informarea făcută de către secretarul primăriei Daniela Matei, ca urmare a imposibilităţii exercitării mandatului pe o perioadă mai mare de şase luni.

Primarul ales în vara trecută, aflat la al doilea mandat, are la dispoziţie 10 zile pentru a contesta în Contencios Administrativ ordinul emis zilele trecute de prefectul de Olt.

Dacă nu va contesta ordinul prefectului sau nu va avea câştig de cauză în eventualitatea în care se va adresa instanţei de judecată, locuitorii comunei Brebeni vor fi chemaţi la urne cel mai probabil în această toamnă. Potrivit prevederilor legale, Instituţia prefectului de Olt va trebui să înştiinţeze Ministerul Administraţiei şi Dezvoltării Rurale cu privire la vacantarea postului de primar, urmând ca guvernul să decidă data alegerilor în termen de 90 de zile.

Florentin Andronie a fost adus în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, la începutul lunii decembrie, în urma unui accident vascular. De atunci, atribuţiile funcţiei de primar al comunei Brebeni sunt îndeplinite de viceprimarul Nicolae Truică.