„Trăiesc o foarte frumoasă poveste de iubire cu muzica”

241

Amna sau Cristina Andreea Muşat, pe numele său din buletin, este una dintre cele mai nonconformiste prezenţe din showbiz-ul românesc, iar piesa ei ”Tell Me Why”, o colaborare cu Tom Boxer, a luat cu asalt topurile atât din ţară cât şi din străinătate în urmă cu ceva timp.

Artista, născută la Slatina, găseşte în permanenţă noi modalităţi de a se inventa şi reinventa, reuşind să îşi uimescă continuu publicul. Potenţialul i-a fost recunoscut încă de la prima piesă, “Tell Me Why” care s-a bucurat de un succes răsunător pe radiourile naţionale şi internaţionale, ocupând primele poziţii în ţări ca Polonia, Spania, Argentina, Columbia, Serbia, Grecia, Mexic, Chile, Ecuador şi Albania.

După ce primul ei single a devenit un hit la nivel internaţional şi agenda Amnei s-a aglomerat, având chiar şi 4-5 concerte pe săptămână.

După „Tell Me Why” a urmat single-ul „She Bangs” – un funky mix de beat-uri electronice şi instrumente clasice. Realizat de Dony & The Kid, producţia fost una dintre superhit-urile verii atât în ţară cât şi în Spania, Serbia sau Columbia.

„Esta Noche”, piesa realizată în colaborare cu senzaţia muzicală a Poloniei, Borys, a urmat acelaşi traseu spre primele poziţii din clasamente. De compozitie s-au ocupat Tascau Marian Bogdan (dl. Problemă) şi Mantoiu Mihai Leonard, iar regia clipului este semnată de Anthony Icuagu, fostul concurent de la Vocea României. Videoclipul este unul plin de culoare pe măsura piesei, nu lipsesc scenele fierbinţi, iar energia transmisă este pur şi simplu explozivă, te îndeamnă la dans şi cu greu te poţi abţine.

Cântăreaţa care a cucerit petrecăreţii din toată lumea cu zâmbetul său molipsitor şi vocea puternică şi plină de atitudine a lansat în urmă cu ceva timp un  nou, „Feel Alone”.

Cel mai recent single al Amnei, „Feel Alone” deja îşi face simţită prezenţa în cluburile şi radiourile din Europa. „Sunt foarte fericită de ce a iesit – Feel Alone este piesa mea preferată în momentul acesta! Am scris-o pentru toţi cei care ne ascultă, mesajul fiind că ceea ce ne uneşte pe toţi este muzica pe care o preferăm, iar dacă avem încredere în noi şi în prietenii noştri, nu vom fi niciodată singuri! Această piesă e inspirată dintr-un capitol din viaţa mea ce nu a fost niciodată povestit, motiv pentru care vi-l cânt vouă acum” a povestit Amna zâmbind.

În luna martie 2013, cântăreaţa a lansat primul său album în Japonia. Acesta este fast-hit, urcând atât pe radio, cât şi în mediul digital încă din prima zi de lansare.

În plus, artista a lansat o piesă în colaborare cu artistul columbian Rivera, „Hey Ho”. Amna este una dintre cele mai apreciate artiste în Columbia, pentru vocea ei puternica şi personalitatea luminoasă.

 Amna are un master în Maketing şi Negociere în Afaceri, însă cele mai mari investiţii le face în muzică. Cristina Andreea s-a născut în Slatina, judeţul Olt, dar a crescut în Bucureşti. A început să cânte de mică, atunci când îşi transforma patul într-o adevărată scenă şi dădea spectacole în faţa familiei. Talentul şi ochii i-a moştenit de la mama ei, aşa că, mai târziu, puştoaica a urmat cursuri de pian şi a luat lecţii de canto la liceul „George Enescu”. Între timp, a absolvit Facultatea de Relaţii Internaţionale şi un master în Maketing şi Negociere în Afaceri.

Însă muzica a atras-o mai tare. Cu Tom Boxer a ajuns să lucreze prin intermediul unui prieten comun şi, astfel, a ieşit prima piesă: „Tell Me Why. Cu un videoclip filmat la Braşov, în care cântăreaţa experimentează o poveste de dragoste cu un urs de jucărie, Amna a ajuns direct pe primele locuri în topurile muzicale. În Polonia şi în Spania a fost nr. 1 câteva săptămâni bune la rând.

Dar ce semnificaţie are numele artistei? „Amna este un nume pakistanez şi înseamnă siguranţă. Mi-a plăcut foarte mult şi cred că mă reprezintă!”, ne-a precizat solista născută pe meleaguri oltene. Dacă ursuleţul din videoclip a părăsit-o pe blondină, în viaţa de zi cu zi, cântăreaţa îşi împarte timpul liber cu o altă… flebeţe.

„Din fericire, nu prea mai am timp liber şi mă bucur, fiind o persoană foarte activă. Dar, atunci când pot, alerg în parc, merg la fitness şi ies cu Spike, ciobănescul meu german!”, ne-a mărturisit Amna. Cât despre următorul single, acesta va fi tot o piesă de dragoste, în stilul ei caracteristic!

Amna şi-a demonstrat pasiunea pentru muzică încă din copilărie, când punea în scenă adevărate concerte pentru prieteni şi familie. Impulsionată de o energie greu de stăpânit, Amna s-a dedicat studiului muzicii, aşa cum am mai spus, urmând cursuri de pian şi lecţii de canto la liceul George Enescu.

„Pentru mine cariera primeaza în momentul de faţă, am muncit foarte mult să ajung aici. Anul trecut am luat trei premii, două naţionale, pentru cel mai bun debut, iar unul internaţional: Best International Newcomer, în Polonia. Deci trăiesc o frumoasă poveste de dragoste cu… muzica!”, declara solista slătineancă înca de la începutul carierei.

În muzica sa şi în spectacolele vibrând de energie, Amna îşi transpune în totalitate personalitatea. Puternică, implicată şi deschisă către tot ceea ce înseamnă nou, Amna este la începutul unei poveşti care se anunţă a fi extrem de captivantă.

Cantăreaţa se antrenează zilnic, timp de o oră, pe aleile din pădurea Băneasa. Amna îşi ia şi câinele cu ea, un ciobanesc german în vârstă de un an, pe nume Spike, pentru a face şi el puţină mişcare.

Căţelul Spike a primit şi un „rol” în două videoclipuri de-ale sale, „She Bangs” şi „Esta Noche”.

„Ador să fiu pe scenă! Atunci când urc pe scenă mă transform, ador să simt energia oamenilor. Sunt minunaţi, mă primesc tot timpul cu braţele deschise! Nu se compară nimic cu clipele de pe scenă! Sunt dependentă de atmosfera de la concerte şi de oameni! Nu aş putea să trăiesc fără asta!

Sunt o persoană foarte energică, tocmai de aceea mă plictisesc foarte repede de aproape orice, încerc să mă reinventez tot timpul. Am trecut brusc de la blondul platinat la ciocolatiu, aşteptaţi-vă la orice!

Ascult toate stilurile muzicale, am perioade în care am chef să ascult mai mult pop rock, perioade în care ascult dance, totul depinde de starea mea. Le ador pe Pink şi Jessie J. Îmi plac artistele cu personalitate puternică”, a încheiat Cristina Andreea Muşat scurta incursiune prin viaţa ei.