Poliţista Renghea a ales până… a cules

79

Melania Renghea, poliţista care anul trecut şi-a înjunghiat şeful, acuzându-l că a violat-o, a fost trimisă zilele trecute în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova susţin că acuzaţiile de viol formulate de poliţistă la adresa unor colegi dar şi a altor persoane publice, nu se confirmă.

 

Poliţista Melania Renghea a intrat în vizorul procurorilor după ce şi-a înjunghiat şeful, pe comisarul Gheorghe Barbu, de  mai multe ori în abdomen, la finele anului trecut, pe motiv că o şantaja şi a violat-o în mai multe rânduri, în acest sens ea depunând, înainte de Crăciun, şi o plângere la DIICOT Craiova.

La vremea respectivă, poliţista i-a mai acuzat de viol şi pe şeful IPJ Olt, cel al Poliţiei Balş, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş.

În urma acestui scandal, Gheorghe Barbu – şeful Poliţiei Rurale Balş, dar şi şefii IPJ Olt şi ai Poliţiei Balş, au fost schimbaţi din funcţie, iar toate femeile care lucrează în Poliţia Română au fost intervievate de psihologi, pentru a se afla dacă nu fost sau nu supuse unor abuzuri sau hărţuiri sexuale. Procurorii care au trimis-o în judecată pe Renghea susţin că acuzaţiile de viol, lansate de poliţistă la adresa şefilor nu se confirmă.

Oamenii legii au cercetat-o iniţial pe poliţistă pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor, încadrarea în tentativă de omor calificat fiind decisă pe parcurs investigaţiilor. În ciuda acuzaţiilor grave aduse acesteia, oamenii legii nu au dispus reţinerea ei şi apoi arestarea preventivă pe motiv că este proaspătă mămică. Noul statut nu o va feri pe poliţistă de a sta ani buni după gratii. Dacă va fi găsită vinovată de tentativă de omor calificat, Melania Renghea poate petrece în închisoare între 15 şi 25 ani.

Femeia ar mai putea fi trimisă în judecată şi pentru denunţa calomnios, procurorii declanşând cercetările în acest sens în urma plângerii depuse împotriva ei de către fostul şef al IPJ Olt, Ion Voicu. Nu este exclus ca după finalizarea cercetărilor pentru acuzaţia de tentativă de omor calificat, Renghea să se mai ,,pricopsească” şi cu alte acuzaţii din partea oamenilor legii, dacă şi restul persoanelor acuzate de ea vor depune plângeri penale.