,,Chitia de mărgăritar” a spitalului din Slatina

117

Trecerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în administrarea CJ Olt a fost de bun augur, dacă este să luăm în calcul investiţiile făcute aici de la preluarea unităţii spitaliceşti de administraţia judeţeană. După inaugurarea Ambulatoriului, a Unităţii de Primire a Urgenţelor şi a celei de Obstretică-Ginecologie, a venit rândul parcării destinate personalului medical şi auxiliar. Autorităţile locale şi conducerea spitalului susţin că programul de modernizare a spitalului nu se va opri aici, ci va continua cu extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor şi modernizarea Secţiei de Pediatrie.

 

În gaşcă,  la inaugurarea unei parcări

Întreaga conducere a CJ Olt, în frunte cu preşedintele Paul Stănescu, şi deputatul de Slatina, Emil Moţ (absent în Parlament dacă este să ne luăm după statisticile oficiale ale Camerei Deputaţilor), cu toţii puşi la ţol festiv, au participat la inaugurarea parcării din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, destinată personalului unităţii. Nu ştim dacă mai marele judeţului a auzit comentariile noastre sau chiar a conştientizat situaţia penibilă creată, că şi-a început discursul ţinut în faţa ziariştilor cu următoarea frază: ,,Chiar dacă sunt unii care susţin că suntem penibili venind să inaugurăm o parcare la spital, eu spun că investiţia este una importantă, fiind o prioritate pentru personalul unităţii”.

 

Noroc cu primarul Minel Prina care, în scurta declaraţie făcută, a ţinut să scuze situaţia, precizând că întâlnirea tuturor oficialilor s-ar fi datorat participării lor la un eveniment cu adevărat important: repartizarea celor 108 locuinţe ANL de către vicepremierul Liviu Dragnea.

 

14 miliarde pe un asfalt în valuri

Pentru amenajarea celor 130 locuri de parcare împrăştiate, la propriu, pe vreo 5000 mp s-au investit peste 14 miliarde de lei vechi, bani alocaţi de la bugetul judeţean. Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, investiţia a constituit în urmă cu aproape un an de zile, după desfiinţarea vechii parcări, care împiedica ambulanţele să ajungă în timpul cel mai scurt la UPU, o prioritate.

Cele 130 de locuri de parcare au fost construite, a afirmat preşedintele CJ Olt, Paul Stănescu, pe locul unor magazii improprii şi a unor spaţii insalubre, existente în spatele clădirilor care adăpostesc secţiile spitalului şi ambulatoriu acestuia.

Dacă în privinţa importanţei locurilor de parcare destinate personalului instituţiei sanitare nu se pot face comentarii, existând în acest sens şi o decizie a magistraţilor, nu la fel stau lucrurile când vine vorba de calitatea lucrării şi… felul cum a fost gândită parcarea în cauză de către proiectant: cu bariere de acces la nici 15 metri distanţă şi cabine pentru paznici.

Întrebat despre firmele care au contribuit din plin la cheltuirea banilor publici, managerul Andrei Iordache a avut ceva probleme cu memoria. Şi noi, în locul său, am fi avut.

 

Urmează extinderea UPU…

Investiţiile administraţiei judeţene şi a celei locale în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor continua, au susţinut reprezentanţii acestora, cu extinderea Unităţii de Primire a Urgenţelor pentru ale cărei lucrări au fost alocate zilele trecute, de către CJ Olt, aproape 70 miliarde de lei vechi.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, prin vocea managerului Andrei Iordache, a susţinut că a demarat procedura de licitaţie pentru stabilirea firmei care va executa lucrările de extindere a Unităţii de Primire a Urgenţelor.

Bani sunt, rămâne de văzut cum vor fi ei cheltuiţi, dacă firma ce va fi desemnată câştigătoare, al cărei nume îl anticipăm deja, va face treaba cu simţ de răspundere sau va lucra după modelul celei care a realizat parcarea de lux abia inaugurată.

Conform planului de modernizare decis de administraţia judeţeană, următoarea investiţie ce va fi demarată la spitalul din Slatina prevede modernizarea secţie de pediatrie.