Performanţele Micului Hercule îi trimite tatăl în faţa procurorilor

85

Din dorinţa de a-şi vedea fiii vedete, unii părinţi nu se dau în lături de la nimic. Nici măcar de la a-şi supune copiii la eforturi care le pot afecta dezvoltarea fizică şi psihică. Este şi cazul tatălui unui băiat de opt ani din Potcoava, judeţul Olt, supranumit ,,Micul Hercule”, pe numele său Giuliano Stroe, devenit celebru după ce a ridicat greutăţi impresionante din dorinţa de a ajunge în Cartea Recordurilor.

Sesizaţi de ziarişti încă de acum câţiva ani, reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt nu au reuşit să-l determine pe bărbat să renunţe la a-şi mai supune copiii la antrenamente din ce în ce mai dure.

 

De pe Facebook, pe micile ecrane

Zilele trecute, Giuliano şi Claudio Stroe au atras iarăşi atenţia opiniei publice, după ce pe internet a fost postat un filmuleţ în care aceştia rupeau lanţurile cu care fuseseră legaţi de tatăl său. Filmuleţul a scandalizat opinia publică şi a pus în alertă autorităţile.

,,Am văzut şi eu filmuleţul. Ce pot să spun… Consideră că avem de-a face cu un caz de rele tratemente aplicate minorilor. Cel mai probabil săptămâna viitoare vom sesiza Parchetul în cazul celor doi copii. Practic, se va depune o plângere penală împotriva tatălui, pentru rele tratamente aplicate minorului. Trebuie să se stabilească dacă exerciţiile fizice grele şi medicamentele administrate au dus la stagnarea creşterii în înălţime a copiilor. Nu ne mai deplasăm acolo pentru că familia nu ne permite. Ultima dată am mers cu Poliţia şi nu au fost de acord părinţii să continuăm ancheta socială”, a declarat, zilele trecute, Cristian Lungu, director adjunct al DGASPC Olt. 

 

Dorinţa de celebritate i-a adus în atenţia autorităţilor

Giuliano Stroe a ajuns în atenţia opiniei publice în urmă cu aproape trei ani, atunci când, la solicitarea tatălui său, a fost filmat, în cadrul unei emisiuni difuzată de un canal de televiziune din Italia, în timp ce ridica greutăţi impresionante şi mergea în mâini, cu intenţia de a ajunge în Cartea Recordurilor.

Supunerea băiatului şi a fratelui său la antrenamente extrem de dure a determinat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt să aibă în atenţie acest caz.  Până luna trecută tatăl fraţilor Stroe a colaborat cu angajaţii instituţiei. În aprilie, fără vreo explicaţie, acesta a refuzat să le mai permită reprezentanţilor Direcţiei să stea de vorbă cu Giuliano şi Claudio. Aceeaşi atitudine a adoptat-o şi faţă de reprezentanţii mass-media.

Puternici, dar bolnavi

Suspectând efectele nocive ale antrenamentelor dure la care sunt supuşii copii asupra sănătăţii acestora,  la începutul acestui an, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt i-au cerut tatălui să-şi ducă fiii la un endocrinolog pentru a constata dacă dezvoltarea lor este una corespunzătoare. Au ajuns mai întâi la un specialist din cadrul spitalului slătinean. Medicul Claudia Triţă, care i-a consultat pe Giuliano şi Claudio, i-a trimis la Institutul Parhon pentru o evaluare aprofundată.

Conform unei informării transmisă de reprezentanţii acestuia, Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cei doi fraţi au fost internaţi  şi investigaţi pentru ,, hipotrofie statutară severă”. Dacă băieţii suferă sau nu de această afecţiune, este greu de afirmat. Adevărul îl ştiu doar părinţii acestora, diagnosticul fiind confidenţial, motiv pentru care el nu a fost comunicat Direcţiei de către Institutul Parhon, aşa cum se solicitase.