Grădinița Broscari și Școala Seaca, câștigătoare în prima etapă „Dreptul la toalete”

43

Actuala ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli” implementată de Crucea Roșie Română și Domestos a ajuns la etapa a II-a. Printre primele 25 de unități de învățământ ce vor beneficia de seturi de produse de curățat se numără și două din Olt.

O toaletă curată și sigură în școli trebuie să fie un drept, nu un privilegiu. Cu această viziune, Domestos, în colaborare cu Crucea Roșie Română și în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, a lansat în septembrie 2019 cea de-a cincea ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli”. Proiectul Dreptul la toalete se desfășoară până în septembrie 2021.

În urma primei selecții au fost publicate unitățile beneficiare. Printre cele 25 de școli și grădinițe din țară care vor primi produse de igienă pentru menținerea curățeniei și igienizării toaletelor (etapa ianuarie 2020) se numără și două din Olt: Grădinița cu Program Normal Broscari, comuna Bălteni, și Școala Gimnazială Seaca.

Înscrierile pentru cea de-a doua etapă se fac până pe data de 30 martie, următoarea selecție a beneficiarilor fiind pe 15 aprilie. Până la finele anului se vor mai derula alte două etape: 30 iunie înscriere- selecție 15 iulie, 15 octombrie înscriere- selecție 30 septembrie.

În afara kiturilor pentru întreținerte, curățare și igienizare, unitățile de învățământ mai pot beneficia, în funcție de solicitări, de construirea de grupuri sanitare acolo unde sunt încă în curte sau de renovarea toaletelor existente.