VIDEO-FOTO/ Mica Unire, marcată INEDIT la Caracal. Campionul mondial Dobre a făcut o demonstrație, în costum popular

438

Cei 161 de ani de la înfăptuirea Micii Uniri au fost marcați astăzi și în cel de-al doilea municipiu al Oltului. Nu a lipsit domnitorul Cuza, portul popular, hora unirii, precum și un element inedit.

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la primul pas pe calea înfăptuirii statului național român unitar, după ce Alexandru Ioan Cuza a fost ales la 5/17 ianuarie 1859 domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie și domn al Munteniei. Autoritățile caracalene au marcat azi Mica Unire, pe platoul din fața primăriei. Alături de autorități au fost și copii ai ansamblurilor din localitate, îmbrăcați în straie populare, s-au interpretat cântece patriotice și la final toți cei prezenți s-au prins în tradiționala horă a unirii.

Un moment inedit l-a reprezentat o demonstrație sportivă făută de către multiplul campion mondial și european la karate Oliwer Dobre. Îmbrăcat de data aceasta nu în kimono, ci în straie populare, campionul a îndemnat la mișcare promovând sportul sub sloganul „1 minut în fiecare zi, nu ai motiv să nu faci sport!”. În mijlocul horei unirii, sportivul a executat timp de un minut câteva flotări în pumni.

La Multi Ani , Romane !!!Ziua 257 / 10001 minut in fiecare zi #NU_AI_MOTIV_SA_NU_FACI_SPORT

Publiée par Oliwer Dobre sur Vendredi 24 janvier 2020