Polițistul din Potcoava, cercetat pentru două acuzații de agresiune și tentativă de viol

279

O femeie din Potcoava a ajuns la spital desfigurată în bătaie, aceasta declarând că a fost agresată de un polițist din Potcoava, care ar fi încercat să o violeze. Aceasta nu este însă singura acuzație adusă omului legii, procurorii comasând cauza cu o alta săvârșită asupra unei femei din Argeș. În paralel, un alt dosar penal vizează amenințarea unui alt tânăr din localitate.

Polițistul Nicușor Rotaru din Potcoava a fost acuzat pe la finele lunii octombrie de o femeie din oraș că i-a aplicat o bătaie soră cu moartea și a încercat să o violeze. Femeia a ajuns la spitalul din Slatina cu mai multe traumatisme, printre care și unul cranian. Din spusele femeii, omul legii a chemat-o acasă la o rudă sub pretextul de a-i zugrăvi o cameră.

Aceasta nu este însă singura acuzație de acest gen. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, la dosar mai există o altă plângere depusă inițial la Parchetul Argeș. „Dosarul se află în lucru, încă nu a fost finalizat. Nu mai este foarte mult de lucru. Inițial a fost și o sesizare, cred, la Parchetul Tribunalului Argeș, care a declinat-o la noi, Cazurile au fost comasate și au rămas în continuare în competența noastră”, a declarat șefa Parchetului Olt.

Și, ca și cum cele două acuzații nu ar fi fost de ajuns, omul legii a pus gând rău unui alt localnic, pe care l-a amenințat cu bătaia, așa că i-a mai fost întocmit un dosar penal. Cunoscut în sat ca o persoană consumatoare de alcool și cu un comportament violent, se spune că ar fi încercat chiar să-și împuște părinții cu arma din dotare. În urma acelui incident, el nu mai are voie să poarte armă din 2013, fiind inclus într-un program de monitorizare psihologică. „S-a luat această decizie plecând de la apariţia unui comportament dezadaptativ, fiind constate probleme de natură psihologică cu risc major. A fost demarată procedura de expertizară medico-militară a capacităţii de muncă, agentul fiind inclus într-un program monitorizare psihologică, până la clarificarea situaţiei medicale”, a transmis IPJ Olt.

http://realitateaoltului.ro/2019/10/28/video-politistul-bataus-a-incercat-sa-si-impuste-parintii-are-arma-retinuta/

Nicușor Rotaru nu se află în arest. El a fost pus la dispoziție de către IPJ Olt și se află în concediu medical, fiind internat, potrivit unor surse Realitatea Oltului, mai întâi la un spital din Capitală, iar acum la Craiova.