Drumuri județene din Bărăști, Voineasa și Colonești, reabilitate de CJ Olt

88

Consiliul Județean Olt va reabilita trei porţiuni de drum judeţean. Consilierii județenei au aprobat azi documentaţiile tehnico- economice.

Cu bani din bugetul județului, vor fi reabiliatate DJ 675B – satul Mereni, DJ 643 Voineasa și DJ 657B0 sat Vlaici.

Drumul județean din satul Mereni, comuna Bărăști, va fi refăcut pe o lungime de 48m după ce în această vară a fost afectat de o alunecare de  teren în urma precipitațiilor abundente, iar structura rutieră va fi refăcută pe o lungime de 100m unde alunecarea de teren a afectat toată lățimea carosabilului. Valoarea investiției se ridică la circa 4 milioane lei.

Tot afectat de alunecări de teren este și DJ 657B în satul Vlaici, comuna Colonești, zona în care s-au produs degradările fiind amplasată în continuarea consolidării de terasament executată în 2015. Valoarea totală a investiției se ridică la 4,17 milioane lei.

Sectorul de drum din comuna Voineasa ce va fi modernizat, pe o lungime de 470m, este unul de pământ. Valoarea lucrărilor este de 637.896 lei.

„Toate aceste bucăţi de drum judeţean care intră într-o reabilitare sunt finanţate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. În urma aprobării indicatorilor tehnico-economici şi după ce se va aproba bugetul pe anul viitor, conform procedurilor, proiectele vor fi scoase la licitaţie”, a explicat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.