FOTO/VIDEO Zeci de elevi au pichetat Primăria Caracal. Vezi cauza revoltei

1349

Cu măști pe față și pancarde cu mesaje sugestive, zeci de copii din Caracal au pichetat vineri primăria, cu scopul de a atrage atenția semenilor, administrației locale și decidenților politici asupra măsurilor privind problemele legate de mediu. Iar a doua zi au mers în Capitală, unde s-au întâlnit cu ministrul Mediului.

Revolta liceenilor din întreaga lume a continuat vineri la Caracal. Aproape o sută de tineri de la Liceul Mihai Viteazul și Școlile Generale nr 2 și nr 7 s-au alăturat mișcării pentru protecția climei „Fridays for Future”, marcând astfel Ziua pentru acțiuni climatice (29 noiembrie). Cei crica 100 de elevi au scandat împotriva încălzirii globale și au tras astfel un semnal de alarmă cu privire la defrișările pădurilor și a schimbării climatice.

Tinerii activiști au atras atenția conducerii municipiului, primarul Liviu Radu venind în fața lor și ținându-le un discurs prin care și-a arătat susținerea față de asemenea acțiuni de conștientizare asupra comportamentului comod și consumerist care a dus la starea catastrofală în care a ajuns mediul.

La final toți copiii s-au unit într-o singura îmbrățișare.

Greta Thunberg, o adolescentă de 16 ani din Suedia a inițiat mișcarea Fridays For Future. La această mișcare s-au alăturat elevi și studenți din toată lumea, care au organizat mii de greve.