Bisericile din Olt primesc DONAȚII pentru copiii săraci și bătrânii singuri, de Sărbători

429

Pentru ca Sărbătorile de Iarnă să fie un prilej de bucurie pentru toți, chiar și acolo unde Moș Crăciun este prea sărac pentru a ajunge la copii, bisericile din județ primesc donații de la oamenii de bine. Colecta de Crăciun este organizată de Centrul Social al Eparhiei Slatinei și Romanaților.

„Un dar, din suflet…” este campania derulată, pentru al patrulea an, de către Episcopia Slatinei și Romanaților, prin Centrul Social. „Ai niște hăinuțe, jucării, cărți sau jocuri pentru copii pe care nu le mai folosești? Ai crescut și nu te mai joci cu ele? Nu le abandona într-un sac! Bucură-i și pe alți copii, dăruind din jucăriile tale!”, este apelul lansat de preoți.

Până pe 22 decembrie, toți cei care doresc să aducă un zâmbet pe chipul unui copil a cărui familie nu-și permite să-i ofere un cadou de Crăciun sau bătrânilor singuri pot face donații la orice biserică din județ sau la Centrul Social de lângă Biserica Sf. Treime din Slatina. Sunt primite: jucării, hăinuțe, alimente, produse de igienă și curățenie.

În paralel, episcopia derulează până pe data de 25 decembrie și campania umanitară „DĂRUIEȘTE (cu) BUCURIE !”, ediția a III-a, pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost. Pot fi donate: haine groase (paltoane, pulovere, hanorace, blugi, pături), saci de dormit, încălțăminte (bocanci, cizme, ghete), dar și produse de igienă corporală (şampon, săpun, pastă de dinți), precum și alimente neperisabile (conserve de orice fel, ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, plicuri de ceai, miere, fructe și legume).